Amstelveen in Top 10 woonplaatsen met meeste miljoenenwoningen

Amstelveen - Amstelveen heeft zich stevig genesteld in de Top 10 van woonplaatsen waar de meeste miljoenenwoningen te vinden zijn.

Dat blijkt uit het Jaarverslag Miljoenenwoningen 2021 van Calcasa, een organisatie die data verzameld over woningen in Nederland.

Explosieve stijging, Plek 5

Amstelveen telt inmiddels meer dan drieduizend woningen (3.100) die minimaal een miljoen waard zijn en dat is goed voor plek 5 in de Top 10 van woonplaatsen met het grootste aantal miljoenenwoningen in 2021. In Amstelveen steeg het aantal miljoenenwoningen vorig jaar met liefst 81,6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amsterdam

De Top 10 van woonplaatsen met meeste miljoenenwoningen wordt aangevoerd door (het veel grotere) Amsterdam, waar in totaal 18.550 woningen staan die meer dan 1 miljoen waard zijn, zoals Het Parool vandaag meldde. In Amstelveen steeg het aantal miljoenenwoningen echter bijna dubbel zo hard ten opzichte van Amsterdam.

'Koploper' Amsterdam wordt in de Top 10 gevolgd door andere grote steden: Den Haag (9.300), Rottterdam (4.050) en Utrecht (3.800). Vermeldenswaardig is dat in Amstelveen (op plek 5 dus met 3.100 stuks) meer miljoenenwoningen staan dan in Haarlem, Heemstede, Wassenaar, Hilversum en Bussum, die de top 10 compleet maken.

Van der Veerelaan

Volgens Calcasa is de Van der Veerelaan in de wijk Elsrijk de Amstelveense straat met procentueel gezien het hoogste aandeel miljoenenwoningen. Die straat staat, met een gemiddelde m2-prijs van 7.600 euro, zelfs in de landelijke Top 10 (op plek 10) van straten met het hoogste aandeel miljoenenwoningen per straat.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:10

Amstelveen van voorheen (408)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 408 een oude ansichtkaart van het Nicolaas Tulp Ziekenhuis (thans Ziekenhuis Amstelland).

Algemeen gisteren 16:55

Sponsorloop Maurits (17) voor Hersenstichting groot succes

Amstelveen, 24 juni 2024 – De door de Amstelveense student Maurits (17) georganiseerde sponsorloop is afgelopen vrijdag een groot succes geworden. Het oorspronkelijke streefbedrag van € 1.800,00 werd ruimschoots overschreden, met een uiteindelijke opbrengst van maar liefst € 6.705,00. Deze opbrengst komt ten goede aan de Hersenstichting, een organisatie die zich inzet voor mensen met hersenaandoeningen.

Algemeen gisteren 09:00

HV Myra en Toplenzen slaan handen ineen: goed zicht de sleutel tot hockeysucces

Amstelveen - Hockeyvereniging Myra en Toplenzen, de internetwinkel van Groenhof Optiek, hebben afgelopen week na drie jaar hun sponsordeal verlengd. Een match made in heaven; goed zicht is immers de sleutel tot hockeysucces. In de snelle wereld van hockey is een scherp zicht niet alleen een voordeel, maar vooral een noodzaak. Met het slogan ‘goed gezien’ is voor Toplenzen het sponsoren van HV Myra een logische keuze.

112 22 jun. 2024 20:36

Politie treft gestolen scooter aan in winkelwagentje

Amstelveen - Vanmiddag omstreeks 17.00 uur is op de Melkweg in Amstelveen een gestolen scooter aangetroffen. Een man zou met een Albert Heijn-karretje met daarin de scooter gelopen hebben en is er vandoor gegaan toen een omstander de politie belde. 

Algemeen 22 jun. 2024 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen 22 jun. 2024 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.