Amstelveen in Top 10 woonplaatsen met meeste miljoenenwoningen

Amstelveen - Amstelveen heeft zich stevig genesteld in de Top 10 van woonplaatsen waar de meeste miljoenenwoningen te vinden zijn.

Dat blijkt uit het Jaarverslag Miljoenenwoningen 2021 van Calcasa, een organisatie die data verzameld over woningen in Nederland.

Explosieve stijging, Plek 5

Amstelveen telt inmiddels meer dan drieduizend woningen (3.100) die minimaal een miljoen waard zijn en dat is goed voor plek 5 in de Top 10 van woonplaatsen met het grootste aantal miljoenenwoningen in 2021. In Amstelveen steeg het aantal miljoenenwoningen vorig jaar met liefst 81,6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amsterdam

De Top 10 van woonplaatsen met meeste miljoenenwoningen wordt aangevoerd door (het veel grotere) Amsterdam, waar in totaal 18.550 woningen staan die meer dan 1 miljoen waard zijn, zoals Het Parool vandaag meldde. In Amstelveen steeg het aantal miljoenenwoningen echter bijna dubbel zo hard ten opzichte van Amsterdam.

'Koploper' Amsterdam wordt in de Top 10 gevolgd door andere grote steden: Den Haag (9.300), Rottterdam (4.050) en Utrecht (3.800). Vermeldenswaardig is dat in Amstelveen (op plek 5 dus met 3.100 stuks) meer miljoenenwoningen staan dan in Haarlem, Heemstede, Wassenaar, Hilversum en Bussum, die de top 10 compleet maken.

Van der Veerelaan

Volgens Calcasa is de Van der Veerelaan in de wijk Elsrijk de Amstelveense straat met procentueel gezien het hoogste aandeel miljoenenwoningen. Die straat staat, met een gemiddelde m2-prijs van 7.600 euro, zelfs in de landelijke Top 10 (op plek 10) van straten met het hoogste aandeel miljoenenwoningen per straat.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:30

Online informatieavond over subsidies en leningen voor verduurzamen woning

Amstelveen - Voor inwoners van Amstelveen die meer willen weten over subsidies en geldzaken voor het verduurzamen van hun woning wordt op donderdag 29 februari om 19.30 uur een online informatiebijeenkomst gehouden. Aanmelden is ook nuttig als je deze avond geen tijd hebt, want je kan de bijeenkomst na aanmelding op een later moment terugkijken.

Algemeen gisteren 17:32

Code Oranje om zware windstoten

Amstelveen - Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd in verband met verwachte zware windstoten. In Noord-Holland geldt code oranje tussen 21.00 en 00.00 uur.

Algemeen gisteren 16:30

Gemeente en politie wijzen kinderen op gevaren internet met game HackShield

Amstelveen - Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Samen met de politie zet de gemeente het online spel HackShield in, om kinderen weerbaar te maken op internet.

112 gisteren 14:18

Autobrand Oude Dorp: vermoedelijk technisch mankement

Amstelveen - Een korte maar hevige autobrand aan Zetveld in het Oude Dorp van Amstelveen waarbij afgelopen dinsdagnacht een personenwagen grotendeels in de as werd gelegd, is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement.