Amstelveen in Top 10 woonplaatsen met meeste miljoenenwoningen

Amstelveen - Amstelveen heeft zich stevig genesteld in de Top 10 van woonplaatsen waar de meeste miljoenenwoningen te vinden zijn.

Dat blijkt uit het Jaarverslag Miljoenenwoningen 2021 van Calcasa, een organisatie die data verzameld over woningen in Nederland.

Explosieve stijging, Plek 5

Amstelveen telt inmiddels meer dan drieduizend woningen (3.100) die minimaal een miljoen waard zijn en dat is goed voor plek 5 in de Top 10 van woonplaatsen met het grootste aantal miljoenenwoningen in 2021. In Amstelveen steeg het aantal miljoenenwoningen vorig jaar met liefst 81,6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amsterdam

De Top 10 van woonplaatsen met meeste miljoenenwoningen wordt aangevoerd door (het veel grotere) Amsterdam, waar in totaal 18.550 woningen staan die meer dan 1 miljoen waard zijn, zoals Het Parool vandaag meldde. In Amstelveen steeg het aantal miljoenenwoningen echter bijna dubbel zo hard ten opzichte van Amsterdam.

'Koploper' Amsterdam wordt in de Top 10 gevolgd door andere grote steden: Den Haag (9.300), Rottterdam (4.050) en Utrecht (3.800). Vermeldenswaardig is dat in Amstelveen (op plek 5 dus met 3.100 stuks) meer miljoenenwoningen staan dan in Haarlem, Heemstede, Wassenaar, Hilversum en Bussum, die de top 10 compleet maken.

Van der Veerelaan

Volgens Calcasa is de Van der Veerelaan in de wijk Elsrijk de Amstelveense straat met procentueel gezien het hoogste aandeel miljoenenwoningen. Die straat staat, met een gemiddelde m2-prijs van 7.600 euro, zelfs in de landelijke Top 10 (op plek 10) van straten met het hoogste aandeel miljoenenwoningen per straat.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:00

Breed aanbod aan workshops op de ‘Doe-het-duurzaam markt’

Amstelveen - Op zaterdag 7 oktober van 11.00-16.00 uur organiseert de gemeente een ‘Doe-het-duurzaam markt’ in het Noordamcentrum aan de Noorddammerweg  1 in Amstelveen. Gedurende de dag worden er verschillende presentaties en workshops gegeven. Inwoners kunnen die gratis bijwonen. Er is vrije inloop. Het programma ziet er als volgt uit:

Algemeen gisteren 16:09

Inzamelingsactie tegen menstruatiearmoede

Amstelveen - Vrijwilligers van de Voedselbank hielden vrijdag een inzamelingsactie op de markt om menstruatiearmoede tegen te gaan. 'Een geweldig initiatief om zo de handschoen op te pakken tegen een verborgen probleem', vindt wethouder Marijn van Ballegooijen die de actie van harte ondersteunt en zelf een pakket materiaal meebracht.

Algemeen gisteren 12:54

Tot dusver zes gevallen van blauwtong bij herkauwers in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen zijn tot dusver zes blauwtong-besmettingen vastgesteld.  Blauwtong (bluetongue) is een virusziekte die voorkomt bij schapen en andere herkauwers (zoals geiten en runderen) en het virus verspreidt zich in rap tempo over Nederland.