Amstelveen in Top 10 woonplaatsen met meeste miljoenenwoningen

Amstelveen - Amstelveen heeft zich stevig genesteld in de Top 10 van woonplaatsen waar de meeste miljoenenwoningen te vinden zijn.

Dat blijkt uit het Jaarverslag Miljoenenwoningen 2021 van Calcasa, een organisatie die data verzameld over woningen in Nederland.

Explosieve stijging, Plek 5

Amstelveen telt inmiddels meer dan drieduizend woningen (3.100) die minimaal een miljoen waard zijn en dat is goed voor plek 5 in de Top 10 van woonplaatsen met het grootste aantal miljoenenwoningen in 2021. In Amstelveen steeg het aantal miljoenenwoningen vorig jaar met liefst 81,6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amsterdam

De Top 10 van woonplaatsen met meeste miljoenenwoningen wordt aangevoerd door (het veel grotere) Amsterdam, waar in totaal 18.550 woningen staan die meer dan 1 miljoen waard zijn, zoals Het Parool vandaag meldde. In Amstelveen steeg het aantal miljoenenwoningen echter bijna dubbel zo hard ten opzichte van Amsterdam.

'Koploper' Amsterdam wordt in de Top 10 gevolgd door andere grote steden: Den Haag (9.300), Rottterdam (4.050) en Utrecht (3.800). Vermeldenswaardig is dat in Amstelveen (op plek 5 dus met 3.100 stuks) meer miljoenenwoningen staan dan in Haarlem, Heemstede, Wassenaar, Hilversum en Bussum, die de top 10 compleet maken.

Van der Veerelaan

Volgens Calcasa is de Van der Veerelaan in de wijk Elsrijk de Amstelveense straat met procentueel gezien het hoogste aandeel miljoenenwoningen. Die straat staat, met een gemiddelde m2-prijs van 7.600 euro, zelfs in de landelijke Top 10 (op plek 10) van straten met het hoogste aandeel miljoenenwoningen per straat.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.