Amstelveen keert 70k uit aan gesubsidieerd hang- en sluitwerk

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vorig jaar via subsidieregelingen 70.000 euro uitgekeerd aan hang- en sluitwerk voor Amstelveners die hun woning extra hebben beveiligd.

Dat blijkt uit een brief van burgemeester Tjapko Poppens aan de gemeenteraad.

Ook dit jaar zijn subsidieregelingen van kracht, om de veiligheid in Amstelveen te vergroten en het aantal inbraken terug te dringen. Een daarvan is de subsidieregeling ter voorkoming van woninginbraken. Die subsidieregeleing werd al in 2015 in het leven geroepen, zo'n tweeduizend Amstelveners hebben er inmiddels gebruik van gemaakt.

Ook dit jaar is de subsidieregeling van kracht voor bewoners die hun woning beter willen beveiligen. Amstelveners kunnen daarmee voordelig inbraakwerende materialen aanschaffen die zijn goedgekeurd door het Politiekeurmerk veilig wonen (PKVW). Voor het volledig PKVW beveiligen van de woning geldt een subsidie van 50 procent van het aankoopbedrag tot een maximum van 500 euro. Bij de aanschaf van hang- en sluitwerk is het maximumbedrag 300 euro.

Klik hier voor meer informatie over de subsidieregeling ter voorkoming van woninginbraken.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 gisteren 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen. 

Politiek gisteren 13:05

Amstelveense jongeren verdienen meer en betere ontmoetingsplekken

Amstelveen – Omdat Amstelveense jongeren in de huidige coronaperiode worden getroffen door tal van preventieve maatregelen, beperking van bewegingsvrijheid en gebrek aan sociale contacten, heeft de gemeenteraad besloten om te bekijken hoe de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP’s) in Amstelveen verbeterd en of mogelijk uitgebreid kunnen worden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:00

Maak kans op kaarten voor de film Jackie en Oopjen

Amstelveen - Op zondag 11 oktober 2020 draait de film 'Jackie en Oopjen' in Cinema Amstelveen. AmstelveenZ mag 2 kaartjes verloten voor de Little Ladies Morning!