Amstelveen keert 70k uit aan gesubsidieerd hang- en sluitwerk

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vorig jaar via subsidieregelingen 70.000 euro uitgekeerd aan hang- en sluitwerk voor Amstelveners die hun woning extra hebben beveiligd.

Dat blijkt uit een brief van burgemeester Tjapko Poppens aan de gemeenteraad.

Ook dit jaar zijn subsidieregelingen van kracht, om de veiligheid in Amstelveen te vergroten en het aantal inbraken terug te dringen. Een daarvan is de subsidieregeling ter voorkoming van woninginbraken. Die subsidieregeleing werd al in 2015 in het leven geroepen, zo'n tweeduizend Amstelveners hebben er inmiddels gebruik van gemaakt.

Ook dit jaar is de subsidieregeling van kracht voor bewoners die hun woning beter willen beveiligen. Amstelveners kunnen daarmee voordelig inbraakwerende materialen aanschaffen die zijn goedgekeurd door het Politiekeurmerk veilig wonen (PKVW). Voor het volledig PKVW beveiligen van de woning geldt een subsidie van 50 procent van het aankoopbedrag tot een maximum van 500 euro. Bij de aanschaf van hang- en sluitwerk is het maximumbedrag 300 euro.

Klik hier voor meer informatie over de subsidieregeling ter voorkoming van woninginbraken.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.