Amstelveen kleurt oranje; het programma

AMSTELVEEN - Amstelveen kleurt vanaf zondag weer oranje. De oranje festiviteiten gaan in de vooravond van 26 april om 17.00 officieel van start op het Stadsplein, waar de artiesten Quincy, Robert Leroy en Barry & Jeff van Vliet optreden, gevolgd door een grote vuurwerkshow rond 22.00 uur.

Natuurlijk, veel Amstelveense cafés zullen zondagavond uitpuilen tijdens de Amstelveense Koninsgnacht. Naast de café’s aan het Stadsplein uiteraard ook in Bovenkerk, het Oude Dorp en aan de Amsterdamseweg en aan de Amstelzijde. Een dag later zal dat niet veel anders zijn.

Koningsdag
Met een beetje droog weer wordt het genieten van de traditionele vrijmarkten rond de Amsterdamseweg, de Molenweg en in het Oude Dorp. Ook bij De Meent in Middenhoven is er weer veel te beleven en de wijk Randwijck (Catharina van Clevepark) is ook een bezoekje waard. Aan de Amsterdamseweg staat als vanouds een mega-podium  voor Hotel Bar Abina, met een keur aan artiesten, onder wie Wolter Kroes. En voor de liefhebbers: zelfs Dries Roelvink is in Amstelveen te vinden: Koningsnacht bij Grand Café 't Oude Dorp en Koningsdag op het podium voor Abina.

Voor meer informatie over Koningsdag en het programma klik hier en hier.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.