Aalsmeer

Amstelveen legt Aalsmeer deadline en voorwaarden op voor vervolgsamenwerking

Amstelveen – Het College van B en W Amstelveen heeft de Amstelveense gemeenteraad en gemeente Aalsmeer laten weten alleen onder voorwaarden en binnen een bepaald tijdsbestek te willen meewerken aan een hernieuwde samenwerking tussen beide gemeenten.

De huidige ambtelijke samenwerking is stukgelopen op verschil van inzichten tussen beide gemeentes, over onder andere de opgelopen ICT-kosten en doorberekeningen.

Betreurenswaardig

Wethouders Frank Berkhout (D66) en Herbert Raat (VVD) laten namens het college van B en W Amstelveen in een persbericht weten het nog steeds te betreuren dat de samenwerking in de huidige vorm stopt: 'Voor ons liggen de prioriteiten nu bij de volgende zaken. De dienstverlening aan inwoners en ondernemers mag er niet onder lijden. Daarbij moet het anders inrichten van de samenwerking zo snel mogelijk gaan, zodat onze medewerkers er zo min mogelijk en zo kort mogelijk last van hebben. En vanzelfsprekend willen wij de kosten beperkt houden. Daarom is het belangrijk dat wij snel weten waar wij aan toe zijn”.

Voorwaarden

Het College van B en W in Amstelveen is nu alleen bereid om de samenwerking anders in te richten en samen met Aalsmeer stappen te maken als vóór 31 maart 2020 beide gemeenten aan de volgende voorwaarden hebben voldaan: 

  • Het geschil met Aalsmeer over onder meer de bijdrage van Aalsmeer aan de kosten van ICT/digitalisering moet opgelost zijn;
  • Amstelveen wil vooraf overeenstemming met Aalsmeer over toekomstige dienstverlening;
  • Beide colleges moeten het eens zijn over de aanpak, planning en spelregels voor de totstandkoming van de nieuwe samenwerking.

Uit elkaar

Als dat niet of niet tijdig het geval is, zal Amstelveen zich uitsluitend richten op de wens van het Aalsmeerse college en raad om uit de samenwerkingsovereenkomst te treden. ‘Dat betekent stopzetting van de dienstverlening aan Aalsmeer en ontvlechting van systemen, dossiers en taken, uiterlijk per 1 januari 2022’, zo meldt Amstelveen in een persbericht.

Vaart

Het voorstel met de voorwaarden voor het anders inrichten van de samenwerking tussen Amstelveen en Aalsmeer staat op de agenda voor de gemeenteraad van december. Raat en Berkhout benadrukken dat slagvaardigheid en zorgvuldigheid voor het Amstelveense College van B en W  de rode draad vormen. 'Om vaart in het proces te krijgen en te houden stelt het college een aantal voorwaarden, waar beide gemeenten zich aan moeten verbinden vóór 31 maart 2020.' 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.