Aalsmeer

Amstelveen legt Aalsmeer deadline en voorwaarden op voor vervolgsamenwerking

Amstelveen – Het College van B en W Amstelveen heeft de Amstelveense gemeenteraad en gemeente Aalsmeer laten weten alleen onder voorwaarden en binnen een bepaald tijdsbestek te willen meewerken aan een hernieuwde samenwerking tussen beide gemeenten.

De huidige ambtelijke samenwerking is stukgelopen op verschil van inzichten tussen beide gemeentes, over onder andere de opgelopen ICT-kosten en doorberekeningen.

Betreurenswaardig

Wethouders Frank Berkhout (D66) en Herbert Raat (VVD) laten namens het college van B en W Amstelveen in een persbericht weten het nog steeds te betreuren dat de samenwerking in de huidige vorm stopt: 'Voor ons liggen de prioriteiten nu bij de volgende zaken. De dienstverlening aan inwoners en ondernemers mag er niet onder lijden. Daarbij moet het anders inrichten van de samenwerking zo snel mogelijk gaan, zodat onze medewerkers er zo min mogelijk en zo kort mogelijk last van hebben. En vanzelfsprekend willen wij de kosten beperkt houden. Daarom is het belangrijk dat wij snel weten waar wij aan toe zijn”.

Voorwaarden

Het College van B en W in Amstelveen is nu alleen bereid om de samenwerking anders in te richten en samen met Aalsmeer stappen te maken als vóór 31 maart 2020 beide gemeenten aan de volgende voorwaarden hebben voldaan: 

  • Het geschil met Aalsmeer over onder meer de bijdrage van Aalsmeer aan de kosten van ICT/digitalisering moet opgelost zijn;
  • Amstelveen wil vooraf overeenstemming met Aalsmeer over toekomstige dienstverlening;
  • Beide colleges moeten het eens zijn over de aanpak, planning en spelregels voor de totstandkoming van de nieuwe samenwerking.

Uit elkaar

Als dat niet of niet tijdig het geval is, zal Amstelveen zich uitsluitend richten op de wens van het Aalsmeerse college en raad om uit de samenwerkingsovereenkomst te treden. ‘Dat betekent stopzetting van de dienstverlening aan Aalsmeer en ontvlechting van systemen, dossiers en taken, uiterlijk per 1 januari 2022’, zo meldt Amstelveen in een persbericht.

Vaart

Het voorstel met de voorwaarden voor het anders inrichten van de samenwerking tussen Amstelveen en Aalsmeer staat op de agenda voor de gemeenteraad van december. Raat en Berkhout benadrukken dat slagvaardigheid en zorgvuldigheid voor het Amstelveense College van B en W  de rode draad vormen. 'Om vaart in het proces te krijgen en te houden stelt het college een aantal voorwaarden, waar beide gemeenten zich aan moeten verbinden vóór 31 maart 2020.' 


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Amstelveen van voorheen 17 mrt. 2024 19:48

Amstelveen van voorheen (394)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 394 een oude foto van de Raiffeisenbank, simpelweg gevestigd in een woonhuis aan Noorddammerlaan 87.

Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.