'Amstelveen meest kindvriendelijke gemeente van Nederland'

Amstelveen - Amstelveen is in een studie van Holidu als meest kindvriendelijke stad van Nederland bestempeld. Amstelveen laat Breda en Haarlem (Top 3) achter zich en scoorde een 7,85; het is daarmee volgens Holidu de beste stad om naar af te reizen met de hele familie.

In het juryrapport worden Speelboerderij Elsenhove, het Amstelveens Poppentheater en het Amsterdamse Bos (inclusief Bostheater)  geroemd, evenals het aantal ijssalons. Amstelveen scoorde bovendien maximaal op het aantal kindvriendelijke appartementen dat te huur is voor vakanties.

In het juryrapport staat te lezen dat Amstelveen de stad is die reizende gezinnen het best verwelkomt: 'Hier kan je er vanuit gaan dat je een accommodatie vindt die een kinderstoel of extra kinderbedje voor je klaar heeft staan. Amstelveen heeft in verhouding tot de andere steden van Nederland het hoogste percentage aan kindvriendelijke vakantiewoningen.' 

Top 10
Holidu onderzocht gemeentes met meer dan 75.000 inwoners. Op 2 en 3 staan respectivelijk Breda en Haarlem. De top 10 wordt volgemaakt door achtereenvolgens Zoetermeer (4), Zaandam (5), Rotterdam (6), Den Haag (7), Delft (8), Amersfoort (9) en Amsterdam (10).

Voor het onderzoek zijn diverse gegevens over voorzieningen en attracties voor kinderen verzameld binnen de verschillende gemeentes.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.