Der Bogen

Amstelveen opnieuw in Top 3 aantrekkelijkste woongemeenten

Amstelveen - Amstelveen staat in de Atlas voor Gemeenten 2018 opnieuw in de Top 3 van gemeenten waar het het meest aantrekkelijk is om te wonen. Op de sociaal economische ranglijst is Amstelveen zelfs koploper, maar op cultuurgebied is Amstelveen een onopvallende middenmoter met een 27e plek.

In de gisteren gepresenteerde Atlas moet Amstelveen op het gebied van woonaantrekkelijkheid alleen Amsterdam en Utrecht voor zich dulden. Sociaal-economisch kan zelfs geen andere gemeente tegen Amstelveen op (Positie 1), maar op cultuurgebied (het hoofdthema in de Atlas van dit jaar) scoort Amstelveen niet al te goed.

Thema Cultuur

De onderzoekers van Atlas voor gemeenten doen ieder jaar met een wisselend thema onderzoek naar het wel en wee van Nederlandse buurten, wijken, gemeenten en regio's. Amstelveen behoort tot de 50 grootste gemeenten van Nederland en die worden op 50 punten met elkaar vergeleken. Dit jaar was het hoofdthema Cultuur, vorig jaar was het thema Geluk en behoorde Amstelveen nog tot de 3 gemeenten waar inwoners het gelukkigst zijn. 

Amstelveen bezet op de cultuurranglijst dus een onopvallende plek in de middenmoot. Grote broer Amsterdam voert de Cultuurranglijst aan en Amstelveen reikt niet verder dan een 27e plaats. Dat betekent dat het aanbod van cultuur niet al te best beoordeeld wordt. De onderzoekers richtten zich op een mix van het aanbod aan podiumkunsten, beeldende kunst, erfgoed, letteren en film.

Sociaal-economisch

Amstelveen scoort onverminderd hoog als aantrekkelijke woongemeente, evenals op sociaal-ecnomisch gebied. Wat betreft die laatste heroverde Amstelveen de koppositie na een aantal jaar 2e te hebben gestaan.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.