[Twitter @HerbertRaat}

Amstelveen prijst straatjesvegers

Amstelveen - Gemeente Amstelveen prijst de grote bereidwilligheid van inwoners om vuurwerkresten op te ruimen na de (relatief rustig verlopen) jaarwisseling.  

'In heel Amstelveen werden vannacht en vanmorgen de bezems uit de kast getrokken, mooi om die betrokkenheid te zien. Daarvoor willen we namens de gemeente iedereen bedanken,' zegt wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD).

Rustige jaarwisseling

De jaarwisseling in Amstelveen verliep relatief rustig volgens Raat. Het handhavingsteam sprak van een rustiger jaarwisseling dan voorgaande jaren, met name in Westwijk. 

Rond oud & nieuw werden wel diverse boetes uitgedeeld voor het te vroeg afsteken van vuurwerk en/of het afsteken van illegaal vuurwerk, maar voor zover bekend deden zich geen grote incidenten voor, zo blijkt uit een eerste scan vanuit handhaving. Wel raakte de ijsbaan van Winter Village op het Stadspelin beschadigd door vuurwerk.

Inbreker aangehouden

De wethouder stond afgelopen nacht uiteraard in nauw contact met burgemeester Bas Eenhoorn, verantwoordelijk voor de politie. 'Op oudjaarsavond heeft de politie een verdachte aangehouden voor een poging tot inbraak,' meldt Raat.

Op Oudjaarsavond ontstond wel  een woningbrand aan de Amsteldijk-Noord (richting Amsterdam), maar het is nog niet bekend hoe die brand is ontstaan. De brandweer in Amstelveen moest vannacht ook diverse kleine (container-)brandjes blussen en stond de hele nacht paraat.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.