Amstelveen schenkt 10.000 euro aan Hospice Zuider-Amstel

AMSTELVEEN/OUDERKERK - Gemeente Amstelveen zal het nog te openen Hospice Zuider-Amstel een eenmalige financiële bijdrage geven. Het bedrag van 10.000 euro is bedoeld als tegemoetkoming voor de opzet en inrichting. Het hospice wil in het derde kwartaal van 2018 haar deuren openen in Ouderkerk aan de Amstel.

Wethouder Zorg Herbert Raat (VVD): ‘De mogelijkheid van een hospice dichtbij huis is van groot belang. Niet alleen voor mensen in hun laatste levensfase, maar ook voor hun naasten. Daarom ondersteunen we dit initiatief in Ouderkerk aan de Amstel waar ook Amstelveense inwoners gebruik van kunnen maken.’

(Nog) geen Amstelveens hospice
Hospice Zuider-Amstel ontvangt de subsidie, ondanks dat het niet in Amstelveen is gevestigd. De gemeente is op de hoogte van het initiatief voor een nieuw Amstelveens hospice. Deze is (nog) niet gerealiseerd. Op dit moment is er nog een tekort aan hospicebedden in de regio. Om op korte termijn hospicebedden te realiseren waar ook inwoners van Amstelveen gebruik van kunnen maken, is de aanvraag goedgekeurd.

Joods Hospice Immanuel
Eerder liet de gemeente al weten een financiële bijdrage te doen aan Joods Hospice Immanuel, gelegen op de grens van Amsterdam en Amstelveen. De gemeente Amsterdam liet destijds weten niet meer alle kosten voor de hulp bij het huishouden te willen betalen. De gemeente betaalde toen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017 de helft van deze kosten voor hulp bij het huishouden in Joods Hospice Immanuel.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.