Amstelveen staat open voor straatnaam Peter R. de Vries

Amstelveen – Gemeente Amstelveen staat open om Peter R. de Vries een straatnaam toe te kennen indien daartoe een verzoek wordt ingediend. De vermoorde misdaadverslaggever woonde 23 jaar in Amstelveen.

Wethouder Herbert Raat (VVD) laat desgevraagd aan AmstelveenZ.nl weten dat het College van B en W bereid is mee te werken indien een verzoek wordt ingediend door bijvoorbeeld familie. ‘Peter R. de Vries heeft lang in Amstelveen gewoond: we kenden hem en hij groeide hier op. Dat hij een bijzondere inwoner was hoef ik niet uit te leggen. Natuurlijk staan wij daar voor open,’ zegt Raat.

Cement van Amstelveen

Het ligt voor hand dat een eventuele Amstelveense straatnaam voor Peter R. de Vries in nieuwbouwwijk De Scheg wordt gerealiseerd die de komende jaren gebouwd zal worden: de gemeente gaat in die nieuwe wijk onder de noemer Het cement van Amstelveen tal van bijzondere inwoners eren, in plaats van te kiezen voor standaard straatnamen  die overal in Nederland voorkomen. 

Gabrielle Cevat, Jules Schelvis

De gemeente maakte eerder bekend dat de in 2008 omgekomen Amstelveense agente Gabrielle Cevat een straatnaam in de wijk krijgt, maar ook de geprezen kunstenaar Toon de Haas en de plaatselijke sportlegende Pieter Tijsterman. Ook Jules Schelvis kreeg al een straatnaam toebedeeld.

Jeugdvriend

Saillant detail is dat een goede jeugdvriend van De Vries, wijlen hoofdredacteur van het Amstelveens Nieuwblad Henk Godthelp, eveneens een straatnaam krijgt in de nieuwe Amstelveense wijk. Beiden droomden er in hun Amstelveense jeugd van om journalist te worden en maakten die droom min of meer gelijktijdig waar door in dienst te treden bij het Telegraaf-concern. De Vries was in 2016 nog bij de onthulling van het straatnaambord van zijn in 2013 overleden jeugdvriend Henk in Museum Jan van der Togt (Museum JAN).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.