Amstelveen staat open voor straatnaam Peter R. de Vries

Amstelveen – Gemeente Amstelveen staat open om Peter R. de Vries een straatnaam toe te kennen indien daartoe een verzoek wordt ingediend. De vermoorde misdaadverslaggever woonde 23 jaar in Amstelveen.

Wethouder Herbert Raat (VVD) laat desgevraagd aan AmstelveenZ.nl weten dat het College van B en W bereid is mee te werken indien een verzoek wordt ingediend door bijvoorbeeld familie. ‘Peter R. de Vries heeft lang in Amstelveen gewoond: we kenden hem en hij groeide hier op. Dat hij een bijzondere inwoner was hoef ik niet uit te leggen. Natuurlijk staan wij daar voor open,’ zegt Raat.

Cement van Amstelveen

Het ligt voor hand dat een eventuele Amstelveense straatnaam voor Peter R. de Vries in nieuwbouwwijk De Scheg wordt gerealiseerd die de komende jaren gebouwd zal worden: de gemeente gaat in die nieuwe wijk onder de noemer Het cement van Amstelveen tal van bijzondere inwoners eren, in plaats van te kiezen voor standaard straatnamen  die overal in Nederland voorkomen. 

Gabrielle Cevat, Jules Schelvis

De gemeente maakte eerder bekend dat de in 2008 omgekomen Amstelveense agente Gabrielle Cevat een straatnaam in de wijk krijgt, maar ook de geprezen kunstenaar Toon de Haas en de plaatselijke sportlegende Pieter Tijsterman. Ook Jules Schelvis kreeg al een straatnaam toebedeeld.

Jeugdvriend

Saillant detail is dat een goede jeugdvriend van De Vries, wijlen hoofdredacteur van het Amstelveens Nieuwblad Henk Godthelp, eveneens een straatnaam krijgt in de nieuwe Amstelveense wijk. Beiden droomden er in hun Amstelveense jeugd van om journalist te worden en maakten die droom min of meer gelijktijdig waar door in dienst te treden bij het Telegraaf-concern. De Vries was in 2016 nog bij de onthulling van het straatnaambord van zijn in 2013 overleden jeugdvriend Henk in Museum Jan van der Togt (Museum JAN).


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.