Amstelveen start isolatie-actie woningen: scherpe prijzen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat van start met een nieuwe isolatie-actie voor woningen, om zo huiseigenaren te stimuleren om hun huis duurzamer en comfortabeler te maken en energie te besparen.

Omdat er steeds meer isolatiebedrijven zijn die woningeigenaren benaderen de woning te isoleren, is het voor huiseigenaren niet altijd eenvoudig een keuze te maken. De gemeente heeft nu samen met het Regionaal Energieloket en Technische specialisten op basis van prijs, kwaliteit, aanbod en ervaring de beste installateur gekozen die het isoleren van de woning zal uitvoeren. Door de aankoop te bundelen kunnen Amstelveense woningeigenaren hun huis isoleren tegen een scherpere prijs.

Scherpe prijzen

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66): 'Deze actie helpt inwoners om eenvoudig de eerste stap te zetten. Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp.' Het gekozen isolatiebedrijf voldoet volgens de gemeente aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit, service en garantie worden gewaarborgd. 

Alle Amstelveense woningeigenaren ontvangen in de week van 26 oktober een brief met alle informatie en op donderdag 5 november is er een online 'bijeenkomst' tussen 19.30 en 21.00 uur. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de isolatieactie verder worden toegelicht en kunnen bewoners vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

Inschrijven voor isolatieactie Amstelveen

Inwoners kunnen zich vanaf vandaag tot en met 18 december 2020 vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Inwoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over isolatie en het proces. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.

Inschrijven kan via energieloket.nl/amstelveen

De isolatieactie is onderdeel van de Klimaatweken Amstelveen.


Meer nieuws

Wonen vandaag 11:46

Buurtschap De Zwarte Kart fel tegen drie villa’s op plek café

Amstelveen - Het buurtschap De Zwarte Kat, gelegen in Amstelveen, blijft fel tegen de bouw van drie villa’s op de plek van het voormalige café De Zwarte Kat aan de Amsteldijk en sluit een gang naar de rechter niet uit om de ontwikkeling tegen te houden.

Wonen vandaag 07:00

Column Geijsel Kroon: Funderingsschade

Ook rondom Amstelveen ontstaat door bodemdaling en lage grondwaterstand paalrot, palenpest en verschilzetting aan funderingen, met als gevolg een enorme (onverzekerde?) schade.

Algemeen gisteren 20:00

Wilbert Hartman nieuwe voorzitter Stichting Amstelveen Oranje

Amstelveen - Met de overhandiging van een iPad met daarop het digitale archief van Amstelveen Oranje heeft oud-voorzitter van Amstelveen Oranje, Frank Kuyper, per 1 oktober symbolisch het stokje doorgegeven aan zijn opvolger Wilbert Hartman. ‘Ik vond het tijd voor de jongere generatie om verder vorm te geven aan wat wij als Amstelveen Oranje betekenen voor onze inwoners,’ aldus Frank.