H. Tusveld

Amstelveen van voorheen (185)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 185 gaan we terug naar 1970: een oude foto van de 'wereldberoemde' Amstelveense horecagelegenheid Silversant in Bovenkerk.

Silversant kent een zeer rijke geschiedenis – het populaire eetcafé had in vroeger jaren ook diverse andere namen, zoals Café Noorddam, Café Piet van Kasteren en Café De Vergulde Blij. In 1969 werd het café tot Silversant gebombardeerd en heeft het een ongekende bekendheid opgebouwd in de regio. Het is in handen van de altijd hardwerkende Familie Selderijk.

Historie Silversant
Op de website van Silversant (zie hier) is meer over de historie te vinden: bijvoorbeeld dat er heel, heel vroeger een koetsierbedrijf was gevestigd dat geleidelijk veranderde in een café  – en dat de huidige serre aan het gebouw  (sinds 1990) eigenlijk een noodmaatregel was nadat de originele paardenstal bij het gebouw was afgebrand. De serre is er nog altijd.

Het verhaal gaat dat je pas een echte Bovenkerker of Amstelvener bent als je in Silversant bent geweest. En twijfel je of iemand echt Amstelveens is: vraag dan de naam van het café te spellen: mensen die Zilverzand schrijven, zakken voor de test.

Saté
Silversant is onder andere beroemd vanwege de saté en de betaalbare kaart in combinatie met lekker volle borden: een toptent die ook nog fraai is gelegen aan de rand van het Amsterdamse bos/De Poel en onder de schaduw van de Bovenkerkse Urbanuskerk, met een geweldig groot terras; altijd bomvol op een zomerse dag/avond.

Oproep: oude foto's welkom
Wij kregen deze leuke foto opgestuurd van H. Tusveld. Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid & welzijn vandaag 19:00

SOS voor droge ogen

Amstelveen - De koude dagen komen eraan en dat betekent verwarming hoger en gezellig de kaarsjes aan. Toch is niet iedereen hier blij mee, want mensen met droge ogen ervaren deze periode als minder behaaglijk. Jeuk, branderigheid of het gevoel dat er zand in de ogen zit. Het is een veelvoorkomend ongemak. Maar gelukkig heeft Groenhof Optiek de kennis én apparatuur in huis om voor u de juiste oplossing te zoeken.

Wonen vandaag 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.