H. Tusveld

Amstelveen van voorheen (185)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 185 gaan we terug naar 1970: een oude foto van de 'wereldberoemde' Amstelveense horecagelegenheid Silversant in Bovenkerk.

Silversant kent een zeer rijke geschiedenis – het populaire eetcafé had in vroeger jaren ook diverse andere namen, zoals Café Noorddam, Café Piet van Kasteren en Café De Vergulde Blij. In 1969 werd het café tot Silversant gebombardeerd en heeft het een ongekende bekendheid opgebouwd in de regio. Het is in handen van de altijd hardwerkende Familie Selderijk.

Historie Silversant
Op de website van Silversant (zie hier) is meer over de historie te vinden: bijvoorbeeld dat er heel, heel vroeger een koetsierbedrijf was gevestigd dat geleidelijk veranderde in een café  – en dat de huidige serre aan het gebouw  (sinds 1990) eigenlijk een noodmaatregel was nadat de originele paardenstal bij het gebouw was afgebrand. De serre is er nog altijd.

Het verhaal gaat dat je pas een echte Bovenkerker of Amstelvener bent als je in Silversant bent geweest. En twijfel je of iemand echt Amstelveens is: vraag dan de naam van het café te spellen: mensen die Zilverzand schrijven, zakken voor de test.

Saté
Silversant is onder andere beroemd vanwege de saté en de betaalbare kaart in combinatie met lekker volle borden: een toptent die ook nog fraai is gelegen aan de rand van het Amsterdamse bos/De Poel en onder de schaduw van de Bovenkerkse Urbanuskerk, met een geweldig groot terras; altijd bomvol op een zomerse dag/avond.

Oproep: oude foto's welkom
Wij kregen deze leuke foto opgestuurd van H. Tusveld. Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport gisteren 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca 18 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.