H. Tusveld

Amstelveen van voorheen (185)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 185 gaan we terug naar 1970: een oude foto van de 'wereldberoemde' Amstelveense horecagelegenheid Silversant in Bovenkerk.

Silversant kent een zeer rijke geschiedenis – het populaire eetcafé had in vroeger jaren ook diverse andere namen, zoals Café Noorddam, Café Piet van Kasteren en Café De Vergulde Blij. In 1969 werd het café tot Silversant gebombardeerd en heeft het een ongekende bekendheid opgebouwd in de regio. Het is in handen van de altijd hardwerkende Familie Selderijk.

Historie Silversant
Op de website van Silversant (zie hier) is meer over de historie te vinden: bijvoorbeeld dat er heel, heel vroeger een koetsierbedrijf was gevestigd dat geleidelijk veranderde in een café  – en dat de huidige serre aan het gebouw  (sinds 1990) eigenlijk een noodmaatregel was nadat de originele paardenstal bij het gebouw was afgebrand. De serre is er nog altijd.

Het verhaal gaat dat je pas een echte Bovenkerker of Amstelvener bent als je in Silversant bent geweest. En twijfel je of iemand echt Amstelveens is: vraag dan de naam van het café te spellen: mensen die Zilverzand schrijven, zakken voor de test.

Saté
Silversant is onder andere beroemd vanwege de saté en de betaalbare kaart in combinatie met lekker volle borden: een toptent die ook nog fraai is gelegen aan de rand van het Amsterdamse bos/De Poel en onder de schaduw van de Bovenkerkse Urbanuskerk, met een geweldig groot terras; altijd bomvol op een zomerse dag/avond.

Oproep: oude foto's welkom
Wij kregen deze leuke foto opgestuurd van H. Tusveld. Heb jij nog een oude foto van Amstelveen in je bezit die je graag wilt laten zien in deze rubriek? Stuur dan je oude foto per e-mail naar info@amstelveenz.nl o.v.v. Amstelveen van Voorheen en wij plaatsen 'm graag! Indien gewenst natuurlijk met naamsvermelding.

Klik op deze link voor voorgaande afleveringen van Amstelveen van Voorheen.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.