Alle inwoners kunnen meehelpen om er voor te zorgen dat Amstelveen klaar is voor het klimaat van de toekomst. Merlijn Michon

Amstelveen wapent zich tegen hoosbuien en hittegolven

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen lanceert het online platform Amstelveen Rainproof. Dit is een initiatief om de stad te beschermen tegen toenemende hoosbuien en hittegolven als gevolg van klimaatveranderingen. De gemeente kan dit niet alleen en doet daarom een beroep op bewoners, bedrijven en kennisinstellingen.

De site, die woensdag 14 maart zal worden gelanceerd, biedt informatie. “De stad klimaatbestendig maken, vraagt van iedereen een bijdrage”, zegt BBA-wethouder Peter Bot in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Daarom willen we Amstelveners met elkaar verbinden. Zowel bij lopende projecten als bij nieuwe initiatieven. Het doel is om van Amstelveen een stad te maken die klaar is voor het klimaat van de toekomst.”

Risicogebieden

De gemeente heeft op https://agv.klimaatatlas.net/ in kaart laten brengen wat de zogenoemde  risicogebieden zijn. Zo kan de gemeente advies geven over het beter afvoeren of opslaan van regenwater. Zo kunnen bewoners bijvoorbeeld dankzij meer groen en minder betegeling regenwater in hun tuin opvangen.

Voor iedereen is er volgens de gemeente een manier om zich beter voor te bereiden op het klimaat van de toekomst. Dit kan bijvoorbeeld door waterdoorlatende bestrating, groene daken, een regenton en geveltuintjes.

Korting

De gemeente biedt samen met tuincentra Life & Garden en Konijnenburg 10 euro korting bij aanschaf van producten die bijdragen aan regenwateropvang zoals bijvoorbeeld een afkoppelstuk voor een regenpijp of een regenton. Er zijn 120 kortingsbonnen beschikbaar. Kijk voor meer info vanaf woensdag op Amstelveen Rainproof.

Amstelveen Rainproof is tot stand gekomen dankzij nauwe samenwerking met Amsterdam Rainproof. Dit initiatief bestaat al enkele jaren en is weer ontstaan dankzij een samenwerking tussen Waternet en de gemeente Amsterdam. Amstelveen is de eerste gemeente die gebruik maakt van kennis en materialen van Amsterdam Rainproof.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.