AmstelveenZ

Amstelveen wijst aanvraag voor vestiging Islamitische school en Hindoe school af

Amstelveen – Het college van B en W heeft aanvragen voor de vestiging van een Islamitische school en een Hindoeïstische school in Amstelveen afgewezen.

In januari 2019 ontving de gemeente Amstelveen zowel van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) als de Stichting Islamitisch Onderwijs Noord-Holland (SIO-NH) een aanvraag voor het oprichten van nieuwe basisscholen in Amstelveen.

Behoefte

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen om deze aanvragen af te wijzen. ‘De gemeente streeft naar toekomstbestendige en levensvatbare scholen, afgestemd op de behoefte in de gemeente. Iedereen kan een aanvraag doen voor een nieuwe basisschool, maar daarbij moet wel aan voorwaarden worden voldaan. Waaronder aantoonbare mogelijkheden voor voldoende leerlingen binnen de gemeente of een verzorgingsgebied rond de gemeente. Hiervoor wordt bijvoorbeeld naar inwonersaantal, leerlingdichtheid en bevolkingsopbouw gekeken. Beide stichtingen hebben niet kunnen aantonen dat er voldoende leerlingen met belangstelling voor hun school in Amstelveen en omgeving wonen’, meldt de gemeente in een persbericht.

Geen belangstelling

‘Voor beide aanvragen geldt verder dat er binnen de gemeente Amstelveen geen direct aantoonbare belangstelling van ouders is. Noch de gemeente noch de schoolbesturen hebben eerder signalen ontvangen dat er vraag is naar Islamitisch of Hindoe onderwijs..

IGBO 

Wel is eerder gebleken dat er door de toenemende internationalisering van de bevolking behoefte is aan een Internationaal Georiënteerde School voor het Basisonderwijs (IGBO). Deze gaat komend schooljaar open.  De aanvragers zijn op de hoogte gesteld van het voorstel tot afwijzing. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.