VTF

Amstelveens inbrekersduo (25 en 31) gepakt; vermoedelijk verantwoordelijk voor inbraakgolf in eigen gemeente

Amstelveen – Met de aanhouding van twee Amstelveners van 25 en 31 jaar oud vermoedt de politie een opmerkelijke stijging van het aantal inbraken de afgelopen periode in Amstelveen, te kunnen verklaren.

Het Amstelveense duo blijkt in de vroege ochtenduren van zondag 1 augustus 2021 in een woning aan de Alpen Rondweg op heterdaad te zijn betrapt en in de boeien te zijn geslagen. De recherche onderzoekt of de twee verdachten mogelijk ook betrokken zijn geweest bij de toename aan inbraken van de afgelopen weken in Amstelveen.

De aanhouding kon zondagochtend rond 5.30 uur worden verricht na een melding van een alerte buurtbewoner. Gezien de overeenkomstige wijze van inbreken, waarbij een raam of kozijn wordt opengebroken, kijkt het onderzoeksteam of het duo ook betrokken is geweest bij andere inbraken in de afgelopen weken.

Inbraakexplosie Amstelveen

Zo werden afgelopen week 10 inbraken gemeld, waarvan de helft in de wijk Waardhuizen. De week ervoor kreeg de politie melding van 8 inbraken of pogingen daartoe en de weer daarvoor 6, voornamelijk in Westwijk. Opvallend is dat de inbraken veelal plaatsvonden bij hoekwoningen.

Doe alsnog aangifte

De politie meldt: 'Mochten er meer bewoners van Amstelveen in de afgelopen periode slachtoffer zijn geworden van een inbraak, maar dit nog niet hebben gemeld bij de politie, dan is het dringende verzoek om dit alsnog te doen. Uw informatie kan van groot belang zijn voor het onderzoek en daarnaast kunnen mogelijk aangetroffen goederen zo worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar,' aldus de politie.

Maak het inbrekers moeilijker

Tenslotte adviseert de politie, zeker als bewoners een vakantie gepland hebben, om te overwegen om hun woning onaantrekkelijker te maken voor inbrekers. Daarbij kan een videodeurbel, brandende verlichting (evt met tijdslot) in huis en modern hang-en-sluitwerk de kans op een inbraak verkleinen. Met name hang-en-sluitwerk uit de jaren tachtig of ouders is relatief eenvoudig te forceren door kwaadwillenden.

Inbrekersmethodes: takjes tegen de deur

De politie constateert verder dat bekende inbrekersmethodes, waarbij takjes tegen de deur worden gezet om  afwezigheid te constateren (of stukjes tape tussen de deur en het kozijn) weer geconstateerd zijn in de afgelopen weken. 'Het is daarom ook verstandig om gedurende vakantie een goede kennis of bekende te vragen om uw woning extra in de gaten te houden en daarbij speciale aandacht te hebben voor deze inbrekersmethodes.' 


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.