VTF

Amstelveens inbrekersduo (25 en 31) gepakt; vermoedelijk verantwoordelijk voor inbraakgolf in eigen gemeente

Amstelveen – Met de aanhouding van twee Amstelveners van 25 en 31 jaar oud vermoedt de politie een opmerkelijke stijging van het aantal inbraken de afgelopen periode in Amstelveen, te kunnen verklaren.

Het Amstelveense duo blijkt in de vroege ochtenduren van zondag 1 augustus 2021 in een woning aan de Alpen Rondweg op heterdaad te zijn betrapt en in de boeien te zijn geslagen. De recherche onderzoekt of de twee verdachten mogelijk ook betrokken zijn geweest bij de toename aan inbraken van de afgelopen weken in Amstelveen.

De aanhouding kon zondagochtend rond 5.30 uur worden verricht na een melding van een alerte buurtbewoner. Gezien de overeenkomstige wijze van inbreken, waarbij een raam of kozijn wordt opengebroken, kijkt het onderzoeksteam of het duo ook betrokken is geweest bij andere inbraken in de afgelopen weken.

Inbraakexplosie Amstelveen

Zo werden afgelopen week 10 inbraken gemeld, waarvan de helft in de wijk Waardhuizen. De week ervoor kreeg de politie melding van 8 inbraken of pogingen daartoe en de weer daarvoor 6, voornamelijk in Westwijk. Opvallend is dat de inbraken veelal plaatsvonden bij hoekwoningen.

Doe alsnog aangifte

De politie meldt: 'Mochten er meer bewoners van Amstelveen in de afgelopen periode slachtoffer zijn geworden van een inbraak, maar dit nog niet hebben gemeld bij de politie, dan is het dringende verzoek om dit alsnog te doen. Uw informatie kan van groot belang zijn voor het onderzoek en daarnaast kunnen mogelijk aangetroffen goederen zo worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar,' aldus de politie.

Maak het inbrekers moeilijker

Tenslotte adviseert de politie, zeker als bewoners een vakantie gepland hebben, om te overwegen om hun woning onaantrekkelijker te maken voor inbrekers. Daarbij kan een videodeurbel, brandende verlichting (evt met tijdslot) in huis en modern hang-en-sluitwerk de kans op een inbraak verkleinen. Met name hang-en-sluitwerk uit de jaren tachtig of ouders is relatief eenvoudig te forceren door kwaadwillenden.

Inbrekersmethodes: takjes tegen de deur

De politie constateert verder dat bekende inbrekersmethodes, waarbij takjes tegen de deur worden gezet om  afwezigheid te constateren (of stukjes tape tussen de deur en het kozijn) weer geconstateerd zijn in de afgelopen weken. 'Het is daarom ook verstandig om gedurende vakantie een goede kennis of bekende te vragen om uw woning extra in de gaten te houden en daarbij speciale aandacht te hebben voor deze inbrekersmethodes.' 


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Amstelveen van voorheen 17 mrt. 2024 19:48

Amstelveen van voorheen (394)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 394 een oude foto van de Raiffeisenbank, simpelweg gevestigd in een woonhuis aan Noorddammerlaan 87.

Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.