VTF

Amstelveens inbrekersduo (25 en 31) gepakt; vermoedelijk verantwoordelijk voor inbraakgolf in eigen gemeente

Amstelveen – Met de aanhouding van twee Amstelveners van 25 en 31 jaar oud vermoedt de politie een opmerkelijke stijging van het aantal inbraken de afgelopen periode in Amstelveen, te kunnen verklaren.

Het Amstelveense duo blijkt in de vroege ochtenduren van zondag 1 augustus 2021 in een woning aan de Alpen Rondweg op heterdaad te zijn betrapt en in de boeien te zijn geslagen. De recherche onderzoekt of de twee verdachten mogelijk ook betrokken zijn geweest bij de toename aan inbraken van de afgelopen weken in Amstelveen.

De aanhouding kon zondagochtend rond 5.30 uur worden verricht na een melding van een alerte buurtbewoner. Gezien de overeenkomstige wijze van inbreken, waarbij een raam of kozijn wordt opengebroken, kijkt het onderzoeksteam of het duo ook betrokken is geweest bij andere inbraken in de afgelopen weken.

Inbraakexplosie Amstelveen

Zo werden afgelopen week 10 inbraken gemeld, waarvan de helft in de wijk Waardhuizen. De week ervoor kreeg de politie melding van 8 inbraken of pogingen daartoe en de weer daarvoor 6, voornamelijk in Westwijk. Opvallend is dat de inbraken veelal plaatsvonden bij hoekwoningen.

Doe alsnog aangifte

De politie meldt: 'Mochten er meer bewoners van Amstelveen in de afgelopen periode slachtoffer zijn geworden van een inbraak, maar dit nog niet hebben gemeld bij de politie, dan is het dringende verzoek om dit alsnog te doen. Uw informatie kan van groot belang zijn voor het onderzoek en daarnaast kunnen mogelijk aangetroffen goederen zo worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar,' aldus de politie.

Maak het inbrekers moeilijker

Tenslotte adviseert de politie, zeker als bewoners een vakantie gepland hebben, om te overwegen om hun woning onaantrekkelijker te maken voor inbrekers. Daarbij kan een videodeurbel, brandende verlichting (evt met tijdslot) in huis en modern hang-en-sluitwerk de kans op een inbraak verkleinen. Met name hang-en-sluitwerk uit de jaren tachtig of ouders is relatief eenvoudig te forceren door kwaadwillenden.

Inbrekersmethodes: takjes tegen de deur

De politie constateert verder dat bekende inbrekersmethodes, waarbij takjes tegen de deur worden gezet om  afwezigheid te constateren (of stukjes tape tussen de deur en het kozijn) weer geconstateerd zijn in de afgelopen weken. 'Het is daarom ook verstandig om gedurende vakantie een goede kennis of bekende te vragen om uw woning extra in de gaten te houden en daarbij speciale aandacht te hebben voor deze inbrekersmethodes.' 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.