Amstelveense beachvolleyballer klaar voor WK

AMSTELVEEN - Fysiek fit en mentaal alles op een rijtje; de Amstelveense beachvolleyballer Sven Vismans en zijn partner Wessel Keemink zijn er helemaal klaar voor. Morgenavond begint voor het Amstelveens/Schiedamse beachvolleybalkoppel het WK beachvolleybal, waarvoor vandaag het startsein is gegeven in Den Haag.

Het mondiale evenement duurt tot en met 5 juli en wordt gespeeld in Apeldoorn (Marktplein), Rotterdam (kade SS Rotterdam), Den Haag (Hofvijver) en Amsterdam (Dam). Sven Vismans en Wessel Keemink kwalificeerden zich begin maart tijdens het eerste wildcardtoernooi en spelen al hun wedstrijden in de eerste ronde in Amsterdam. In de aanloop naar het WK hebben ze een trainingsstage in Turkije doorlopen en deelgenomen aan internationale toptoernooien in Rome, Luzern en Barcelona. Afgelopen weekeinde stonden ze nog in de finale van de laatste eredivisieronde op het Stadshart in Amstelveen.

Indrukwekkend
“We hebben de laatste weken de puntjes op de i kunnen zetten en zijn er helemaal klaar voor”, reageert de Amstelveense beachvolleyballer. “Deze week hebben we in het stadion kunnen trainen en kunnen wennen aan de entourage en het speelveld. We hebben onze trainingen afgestemd op onze speeltijden straks, zodat we exact konden ervaren hoed de omstandigheden zijn rond die tijd. Het is een indrukwekkend stadion en ik heb begrepen dat het nagenoeg uitverkocht is de komende dagen. Dus dat wordt top.”

[caption id="attachment_1329" align="alignright" width="300"]Wessel Keemink en Sven Vismans. Wessel Keemink en Sven Vismans.[/caption]

Supportersschare
Vismans kan in ieder geval rekenen op een grote en vaste supportersschare uit Amstelveen en omgeving en voor Keemink uit Schiedam en regio. Morgenavond vertrekt er vanaf The Beach in Aalsmeer, de vaste trainingslocatie van het beachkoppel, een overvolle dubbeldekker naar het hoofdstedelijke stadion. De kansen dat Vismans en Keemink de tweede ronde halen zijn reëel. “Ze hebben, in het totaalbeeld van het WK, in ieder geval de meest gunstige poule. Al zal het niet makkelijk worden. Het is en blijft een WK”, stelt Richard Schuil, zelf voor alig olympiër en toernooiambassadeur in Amsterdam.

Programma Vismans/Keemink
27 juni: Semenov/Krasilnikov (Rusland)
29 juni: Lucena/Brunner (USA)
30 juni: Yokovlev/Kuleshov (Kazachstan)
(Wedstrijden beginnen om 20:00 uur)


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.