Amstelveense beachvolleyballer klaar voor WK

Amstelveense beachvolleyballer klaar voor WK

AMSTELVEEN - Fysiek fit en mentaal alles op een rijtje; de Amstelveense beachvolleyballer Sven Vismans en zijn partner Wessel Keemink zijn er helemaal klaar voor. Morgenavond begint voor het Amstelveens/Schiedamse beachvolleybalkoppel het WK beachvolleybal, waarvoor vandaag het startsein is gegeven in Den Haag.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het mondiale evenement duurt tot en met 5 juli en wordt gespeeld in Apeldoorn (Marktplein), Rotterdam (kade SS Rotterdam), Den Haag (Hofvijver) en Amsterdam (Dam). Sven Vismans en Wessel Keemink kwalificeerden zich begin maart tijdens het eerste wildcardtoernooi en spelen al hun wedstrijden in de eerste ronde in Amsterdam. In de aanloop naar het WK hebben ze een trainingsstage in Turkije doorlopen en deelgenomen aan internationale toptoernooien in Rome, Luzern en Barcelona. Afgelopen weekeinde stonden ze nog in de finale van de laatste eredivisieronde op het Stadshart in Amstelveen.

Indrukwekkend
“We hebben de laatste weken de puntjes op de i kunnen zetten en zijn er helemaal klaar voor”, reageert de Amstelveense beachvolleyballer. “Deze week hebben we in het stadion kunnen trainen en kunnen wennen aan de entourage en het speelveld. We hebben onze trainingen afgestemd op onze speeltijden straks, zodat we exact konden ervaren hoed de omstandigheden zijn rond die tijd. Het is een indrukwekkend stadion en ik heb begrepen dat het nagenoeg uitverkocht is de komende dagen. Dus dat wordt top.”

[caption id="attachment_1329" align="alignright" width="300"]Wessel Keemink en Sven Vismans. Wessel Keemink en Sven Vismans.[/caption]

Supportersschare
Vismans kan in ieder geval rekenen op een grote en vaste supportersschare uit Amstelveen en omgeving en voor Keemink uit Schiedam en regio. Morgenavond vertrekt er vanaf The Beach in Aalsmeer, de vaste trainingslocatie van het beachkoppel, een overvolle dubbeldekker naar het hoofdstedelijke stadion. De kansen dat Vismans en Keemink de tweede ronde halen zijn reëel. “Ze hebben, in het totaalbeeld van het WK, in ieder geval de meest gunstige poule. Al zal het niet makkelijk worden. Het is en blijft een WK”, stelt Richard Schuil, zelf voor alig olympiër en toernooiambassadeur in Amsterdam.

Programma Vismans/Keemink
27 juni: Semenov/Krasilnikov (Rusland)
29 juni: Lucena/Brunner (USA)
30 juni: Yokovlev/Kuleshov (Kazachstan)
(Wedstrijden beginnen om 20:00 uur)


Reacties