Amstelveense beachvolleyballer klaar voor WK

AMSTELVEEN - Fysiek fit en mentaal alles op een rijtje; de Amstelveense beachvolleyballer Sven Vismans en zijn partner Wessel Keemink zijn er helemaal klaar voor. Morgenavond begint voor het Amstelveens/Schiedamse beachvolleybalkoppel het WK beachvolleybal, waarvoor vandaag het startsein is gegeven in Den Haag.

Het mondiale evenement duurt tot en met 5 juli en wordt gespeeld in Apeldoorn (Marktplein), Rotterdam (kade SS Rotterdam), Den Haag (Hofvijver) en Amsterdam (Dam). Sven Vismans en Wessel Keemink kwalificeerden zich begin maart tijdens het eerste wildcardtoernooi en spelen al hun wedstrijden in de eerste ronde in Amsterdam. In de aanloop naar het WK hebben ze een trainingsstage in Turkije doorlopen en deelgenomen aan internationale toptoernooien in Rome, Luzern en Barcelona. Afgelopen weekeinde stonden ze nog in de finale van de laatste eredivisieronde op het Stadshart in Amstelveen.

Indrukwekkend
“We hebben de laatste weken de puntjes op de i kunnen zetten en zijn er helemaal klaar voor”, reageert de Amstelveense beachvolleyballer. “Deze week hebben we in het stadion kunnen trainen en kunnen wennen aan de entourage en het speelveld. We hebben onze trainingen afgestemd op onze speeltijden straks, zodat we exact konden ervaren hoed de omstandigheden zijn rond die tijd. Het is een indrukwekkend stadion en ik heb begrepen dat het nagenoeg uitverkocht is de komende dagen. Dus dat wordt top.”

[caption id="attachment_1329" align="alignright" width="300"]Wessel Keemink en Sven Vismans. Wessel Keemink en Sven Vismans.[/caption]

Supportersschare
Vismans kan in ieder geval rekenen op een grote en vaste supportersschare uit Amstelveen en omgeving en voor Keemink uit Schiedam en regio. Morgenavond vertrekt er vanaf The Beach in Aalsmeer, de vaste trainingslocatie van het beachkoppel, een overvolle dubbeldekker naar het hoofdstedelijke stadion. De kansen dat Vismans en Keemink de tweede ronde halen zijn reëel. “Ze hebben, in het totaalbeeld van het WK, in ieder geval de meest gunstige poule. Al zal het niet makkelijk worden. Het is en blijft een WK”, stelt Richard Schuil, zelf voor alig olympiër en toernooiambassadeur in Amsterdam.

Programma Vismans/Keemink
27 juni: Semenov/Krasilnikov (Rusland)
29 juni: Lucena/Brunner (USA)
30 juni: Yokovlev/Kuleshov (Kazachstan)
(Wedstrijden beginnen om 20:00 uur)


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.