George, Edwin en Giovanni

Amstelveense cafés maken zich op voor eerste WK-wedstrijd Nederland

Amstelveen - Diverse Amstelveense café's maken zich op voor de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands efltal. Bij onder andere Café Thijs in het Oude Dorp zijn ze er klaar voor.

Om 17.00 uur Nederlandse tijd trapt het Nederlands elftal af tegen Senegal. Hoewel de oranjesfeer iets meer lijkt op te komen, leeft het WK vooralsnog beduidend anders dan normaal.

Bij Café Thijs proberen ze er het beste van te maken. Barmannen George & Giovanni Thijs en Edwin Bergkamp zijn in het oranje getooid en traditiegetrouw hangen aan het plafond de vlaggen van alle WK-deelnemers.

Het is vooraf gissen hoe druk het wordt. Normaal gesproken is het in dit café tijdens wedstrijden van oranje op grote toernooien altijd 'volle bak'. De eerste oranjefans waren maandagmiddag in ieder geval al ruim voor de wedstrijd gearriveerd.

Diverse Amstelveense café's hebben traditiegetrouw de deuren geopend om de WK-wedstrijden live te kijken. Oranjefans kunnen terecht bij onder andere Abina, 1890, De Manen, Silversant, The Pub, Het Wapen, ANNA en Bar Dixie.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:16

Amstelveen van voorheen (327)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 327 een oude foto van de Stationsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 26 nov. 2022 12:26

Wethouders ’s avonds de straat op in Middenhoven: ‘Diffuus beeld’

Amstelveen - Vanwege de aanhoudende overlastmeldingen in Middenhoven hebben wethouders Marijn van Ballegooijen en Herbert Raat samen met raadslid Yaron van Koningsveld en diverse handhavers vrijdagavond een bezoek gebracht aan de wijk. Ze spraken met diverse jongeren, bewoners en ondernemers. Raat sprak na afloop van een nogal diffuus wijkbeeld, maar tegelijkertijd van een zeer nuttige avond.

Algemeen 26 nov. 2022 09:56

Opgelet: veelgebruikte A9-afrit 4 (Amstelveen/Ouderkerk) gaat aantal dagen en nachten dicht

Amstelveen - In verband met werkzaamheden aan Rijksweg A9 zal afrit 4 (S109) richting Amstelveen/Ouderkerk volgende week enkele dagen en nachten worden afgesloten. Het gaat alleen om de afrit aan de kant van het KPMG-gebouw, voor verkeer dat komt uit de richting van Schiphol. Afrit 4 aan de andere zijde van de snelweg blijft wel open.