George, Edwin en Giovanni

Amstelveense cafés maken zich op voor eerste WK-wedstrijd Nederland

Amstelveen - Diverse Amstelveense café's maken zich op voor de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands efltal. Bij onder andere Café Thijs in het Oude Dorp zijn ze er klaar voor.

Om 17.00 uur Nederlandse tijd trapt het Nederlands elftal af tegen Senegal. Hoewel de oranjesfeer iets meer lijkt op te komen, leeft het WK vooralsnog beduidend anders dan normaal.

Bij Café Thijs proberen ze er het beste van te maken. Barmannen George & Giovanni Thijs en Edwin Bergkamp zijn in het oranje getooid en traditiegetrouw hangen aan het plafond de vlaggen van alle WK-deelnemers.

Het is vooraf gissen hoe druk het wordt. Normaal gesproken is het in dit café tijdens wedstrijden van oranje op grote toernooien altijd 'volle bak'. De eerste oranjefans waren maandagmiddag in ieder geval al ruim voor de wedstrijd gearriveerd.

Diverse Amstelveense café's hebben traditiegetrouw de deuren geopend om de WK-wedstrijden live te kijken. Oranjefans kunnen terecht bij onder andere Abina, 1890, De Manen, Silversant, The Pub, Het Wapen, ANNA en Bar Dixie.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 22 mrt. 2023 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.