AmstelveenZ
112

Amstelveense glazenwasser raakt gewond bij poging inbrekers tegen te houden

Amstelveen - Een Amstelveense glazenwasser is donderdagmiddag aan de Heemraadschapslaan in Amstelveen  gewond geraakt nadat hij samen met twee collega’s twee verdachten van een inbraak probeerde tegen te houden totdat de politie er was.

Zijn vriendin heeft het relaas gedeeld op Facebook. De glazenwasser, met een achtergrond als beveiliger, betrapte tijdens het lappen van de ramen het duo en schakelde daarop direct de politie en zijn collega’s in.

Pepperspray, steekwapen

Samen met twee collega’s probeerde de glazenwasser het duo, dat in een auto wilden ontkomen, tegen te houden; onder andere door met hekken van wegwerkzaamheden de straat te blokkeren. Het ingesloten duo reed echter op de glazenwassers in en wist onder dreiging van pepperspray en een steekwapen te ontkomen. De glazenwasser raakte daarbij gewond aan zijn hand.

De ter plaatse gekomen politie heeft de inbrekers nog proberen te achterhalen, maar dat blijkt uiteindelijk niet gelukt. De vriendin van de betrokken glazenwasser laat in een telefonische reactie weten bijzonder trots te zijn op haar vriend, die als zzp’ er werkt voor Brouwer Diensten, een bedrijf dat al jaren actief is in Amstelveen.

Verhaal delen

'Hij zou het zo weer doen,' bevestigt ze, ondanks dat hij een gebroken hand opliep en voorlopig niet kan werken en daardoor als zzp’er inkomen misloopt. Ze wil door het verhaal te delen ook graag een lans breken voor de betrouwbare en hardwerkende glazenwassers in Amstelveen, die vakwerk leveren, de buurten goed kennen en bovendien in actie komen als ze onraad ruiken. Ze geeft aan dat er in Amstelveen ook malafide glazenwassers actief zijn die wijken proberen over te nemen.


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn vandaag 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport vandaag 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer gisteren 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.