AmstelveenZ
112

Amstelveense glazenwasser raakt gewond bij poging inbrekers tegen te houden

Amstelveen - Een Amstelveense glazenwasser is donderdagmiddag aan de Heemraadschapslaan in Amstelveen  gewond geraakt nadat hij samen met twee collega’s twee verdachten van een inbraak probeerde tegen te houden totdat de politie er was.

Zijn vriendin heeft het relaas gedeeld op Facebook. De glazenwasser, met een achtergrond als beveiliger, betrapte tijdens het lappen van de ramen het duo en schakelde daarop direct de politie en zijn collega’s in.

Pepperspray, steekwapen

Samen met twee collega’s probeerde de glazenwasser het duo, dat in een auto wilden ontkomen, tegen te houden; onder andere door met hekken van wegwerkzaamheden de straat te blokkeren. Het ingesloten duo reed echter op de glazenwassers in en wist onder dreiging van pepperspray en een steekwapen te ontkomen. De glazenwasser raakte daarbij gewond aan zijn hand.

De ter plaatse gekomen politie heeft de inbrekers nog proberen te achterhalen, maar dat blijkt uiteindelijk niet gelukt. De vriendin van de betrokken glazenwasser laat in een telefonische reactie weten bijzonder trots te zijn op haar vriend, die als zzp’ er werkt voor Brouwer Diensten, een bedrijf dat al jaren actief is in Amstelveen.

Verhaal delen

'Hij zou het zo weer doen,' bevestigt ze, ondanks dat hij een gebroken hand opliep en voorlopig niet kan werken en daardoor als zzp’er inkomen misloopt. Ze wil door het verhaal te delen ook graag een lans breken voor de betrouwbare en hardwerkende glazenwassers in Amstelveen, die vakwerk leveren, de buurten goed kennen en bovendien in actie komen als ze onraad ruiken. Ze geeft aan dat er in Amstelveen ook malafide glazenwassers actief zijn die wijken proberen over te nemen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.