Handhaving gemeente Amstelveen
112

Amstelveense handhaver in gezicht gespuugd bij aanhouding wildplasser

Amstelveen - Een BOA van de gemeentelijke handhavingsdienst is vanmiddag in het centrum van Amstelveen in het gezicht gespuugd nadat hij een wildplasser wilde bekeuren. Het incident vond plaats vlakbij het politiebureau in het centrum (Stadshart) van Amstelveen.

Handhaving kreeg twee mannen in het oog van wie er een aan het wildplassen was. Toen handhaving de mannen wilde aanhouden liep het uit de hand.

Politie springt uit raam

De handhavers riepen met spoed politiehulp in: omdat het een en ander vlabij het politiebureau plaatsvond, waren agenten dan ook pijlsnel ter plaatse: enkele agenten sprongen zelfs uit het raam van het politiebureau om zo snel mogelijk de handhavers te hulp te schieten. Daardoor konden de twee mannen worden gearresteerd.

Volgens de politie ging het om twee bekende overlastplegers, die niet mee wilden werken. Een van de verdachten spuugde een handhaver in het gezicht. De twee mannen zijn in de boeien geslagen en overgebracht naar het cellencomplex: hen wordt belediging en plegen van verzet ten laste gelegd.

De handhaver heeft aangifte gedaan van het incident. De recherche onderzoekt de zaak verder, aldus Politie Amstelveen op Facebook:


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.