Poelier Jan Wagenaar (rechts) en kapper Jan Bartels voor de etalage vol met schilderwerken

Amstelveense poelier schildert voor KiKa; barbier exposeert

Amstelveen - De bekende Amstelveense poelier Jan Wagenaar exposeert momenteel schilderwerken bij de - eveneens bekende - Amstelveense kapper Jan Bartels. Doel is om zoveel geld in te zamelen voor stichting KiKa. 

Wagenaar, die zijn poelierszaak aan de Lindelaan enige tijd geleden overdeed aan zijn dochters, schildert geregeld in zijn vrije tijd. In samenwerking met barbershop Jan Bartels, eveneens gevestigd aan de Lindenlaan, kwam hij tot het idee zijn werken tentoon te stellen in de etalage van de kapper en te verkopen voor het goede doel. Bartels houdt vaker exposities in zijn etalage.

Bieden voor KiKa

Geïnteresseerden kunnen een bod doen op de werken van Wagenaar. 'De volledige opbrengst gaat naar KiKa,' laat Wagenaar weten. 'Ik vind schilderen een prachtig tijdverdrijf, maar het is nog leuker als je er mensen blij mee kan maken.' De werken van Wagenaar zijn voorlopig te zien bij de kapper aan de Lindenlaan 143 (naast ijssalon Da Vinci). 

Over KiKa

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter, stelt KiKa. 'Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.