Poelier Jan Wagenaar (rechts) en kapper Jan Bartels voor de etalage vol met schilderwerken

Amstelveense poelier schildert voor KiKa; barbier exposeert

Amstelveen - De bekende Amstelveense poelier Jan Wagenaar exposeert momenteel schilderwerken bij de - eveneens bekende - Amstelveense kapper Jan Bartels. Doel is om zoveel geld in te zamelen voor stichting KiKa. 

Wagenaar, die zijn poelierszaak aan de Lindelaan enige tijd geleden overdeed aan zijn dochters, schildert geregeld in zijn vrije tijd. In samenwerking met barbershop Jan Bartels, eveneens gevestigd aan de Lindenlaan, kwam hij tot het idee zijn werken tentoon te stellen in de etalage van de kapper en te verkopen voor het goede doel. Bartels houdt vaker exposities in zijn etalage.

Bieden voor KiKa

Geïnteresseerden kunnen een bod doen op de werken van Wagenaar. 'De volledige opbrengst gaat naar KiKa,' laat Wagenaar weten. 'Ik vind schilderen een prachtig tijdverdrijf, maar het is nog leuker als je er mensen blij mee kan maken.' De werken van Wagenaar zijn voorlopig te zien bij de kapper aan de Lindenlaan 143 (naast ijssalon Da Vinci). 

Over KiKa

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter, stelt KiKa. 'Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws