Handhaving en politie hielden toezicht op de Amstel

'Amstelveners houden zich goed aan maatregelen op zonovergoten Hemelvaartsdag'

Amstelveen - Hoewel het vandaag op sommige recreatieplekken in Amstelveen behoorlijk druk was, hebben mensen in Amstelveen zich over het algemeen keurig aan de geldende corona-maatregelen gehouden.

Er deden zich tot aan het eind van de middag geen grote excessen voor in Amstelveen en het algemene beeld is dat mensen, op een enkele uitzondering na, de maatregelen goed naleefden.  Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) laat desgevraagd weten positief te zijn over het verloop van de zonovergoten Hemelvaartsdag, die in sommige andere gemeenten wel tot problemen leidden.

'Mensen snakten naar een leuke dag en zeker met dit weer is het logisch dat Amstelveners niet allemaal binnen blijven zitten. De mensen die er wel op uit gingen in Amstelveen gedroegen zich verantwoord. Ik moet zeggen dat Amstelveen vandaag een voorbeeldgemeente was, dat mag ook wel eens gezegd worden', zegt Raat.

Op het water
Op rivier De Amstel was het vanmiddag wel flink druk met pleziervaartuigen, maar over het algemeen verliep het goed op (het Amstelveense deel) van De Amstel en hielden mensen de benodigde afstand. Samen met collega-wethouder Floor Gordon (D66) heeft Raat zich hard gemaakt voor watertoezicht op de Amstel in Amstelveen na veel klachten vorige zomer. Dat betaalt zich nu uit.

Handhaving te water (foto) heeft vandaag gewaarschuwd, gestuurd en gecontroleerd waar nodig. Hoewel het dus druk was, werd geprobeerd goed afstand te houden. 'Dat ging de ene keer beter dan de andere, daarom is handhaving per boot van belang,' zegt Raat.  Bij de ijssalon aan de Amstelzijde, waar veel pleziervoertuigen een tussenstop maakten, werd nauw toezicht gehouden en ook bij meer dan drie mensen op een boot werd geregeld een kijkje genomen. Het bleek dan veelal om gezinnen te gaan.

Amsterdame bos
In het Amsterdamse bos was ook een behoorlijke toeloop die in de middag een piek kende. Rond half twee besloot de Boswachterij om in het gebied rond de grote vijver geen nieuwe mensen meer toe te laten, maar excessen waren er niet en vrijwel iedereen hield zich goed aan de afstandsregels.

Handhaving en politie waren vandaag op meer plekken in Amstelveen aanwezig, waaronder bij parken, pleintjes, polders en op sportparken. Ook in studentenwwijk Uilenstede was het druk, maar ook daar werden tot aan vanmiddag geen excessen waargenomen. Her en der schoolde jeugd in Amstelveen samen (Orion, Lindepark, Meander), maar dat werd veelal opgelost met een goed gesprek.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.