Handhaving en politie hielden toezicht op de Amstel

'Amstelveners houden zich goed aan maatregelen op zonovergoten Hemelvaartsdag'

Amstelveen - Hoewel het vandaag op sommige recreatieplekken in Amstelveen behoorlijk druk was, hebben mensen in Amstelveen zich over het algemeen keurig aan de geldende corona-maatregelen gehouden.

Er deden zich tot aan het eind van de middag geen grote excessen voor in Amstelveen en het algemene beeld is dat mensen, op een enkele uitzondering na, de maatregelen goed naleefden.  Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) laat desgevraagd weten positief te zijn over het verloop van de zonovergoten Hemelvaartsdag, die in sommige andere gemeenten wel tot problemen leidden.

'Mensen snakten naar een leuke dag en zeker met dit weer is het logisch dat Amstelveners niet allemaal binnen blijven zitten. De mensen die er wel op uit gingen in Amstelveen gedroegen zich verantwoord. Ik moet zeggen dat Amstelveen vandaag een voorbeeldgemeente was, dat mag ook wel eens gezegd worden', zegt Raat.

Op het water
Op rivier De Amstel was het vanmiddag wel flink druk met pleziervaartuigen, maar over het algemeen verliep het goed op (het Amstelveense deel) van De Amstel en hielden mensen de benodigde afstand. Samen met collega-wethouder Floor Gordon (D66) heeft Raat zich hard gemaakt voor watertoezicht op de Amstel in Amstelveen na veel klachten vorige zomer. Dat betaalt zich nu uit.

Handhaving te water (foto) heeft vandaag gewaarschuwd, gestuurd en gecontroleerd waar nodig. Hoewel het dus druk was, werd geprobeerd goed afstand te houden. 'Dat ging de ene keer beter dan de andere, daarom is handhaving per boot van belang,' zegt Raat.  Bij de ijssalon aan de Amstelzijde, waar veel pleziervoertuigen een tussenstop maakten, werd nauw toezicht gehouden en ook bij meer dan drie mensen op een boot werd geregeld een kijkje genomen. Het bleek dan veelal om gezinnen te gaan.

Amsterdame bos
In het Amsterdamse bos was ook een behoorlijke toeloop die in de middag een piek kende. Rond half twee besloot de Boswachterij om in het gebied rond de grote vijver geen nieuwe mensen meer toe te laten, maar excessen waren er niet en vrijwel iedereen hield zich goed aan de afstandsregels.

Handhaving en politie waren vandaag op meer plekken in Amstelveen aanwezig, waaronder bij parken, pleintjes, polders en op sportparken. Ook in studentenwwijk Uilenstede was het druk, maar ook daar werden tot aan vanmiddag geen excessen waargenomen. Her en der schoolde jeugd in Amstelveen samen (Orion, Lindepark, Meander), maar dat werd veelal opgelost met een goed gesprek.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.