TSD Amstelveen

Amstelveners in de prijzen op Tang Soo Do toernooi

AMSTELVEEN - Bij een internationaal Tang Soo Do toernooi zijn op zaterdag 14 oktober meerdere Amstelveense kinderen in de prijzen gevallen. Twee van hen wonnen zelfs gouden medailles. 

De 7-jarige beoefenaar van de Koreaanse vechtkunst Roy Oz heeft goud gewonnen op het onderdeel breektesten en zilver bij sparren en stijlvormen. Voor Roy was het de eerste keer dat hij deelnam aan een internationale wedstrijd. Tijdens het toernooi streden meer dan 230 deelnemers van 22 verschillende scholen uit vijf landen om een medaille op diverse onderdelen.

Clubgenoten
Ook Roy's clubgenoten Oscar Walker (9 jaar) en Lee Yogev Gnainsky (10 jaar) wisten prijzen te bemachtigen. Oscar won brons bij het onderdeel breektesten en zilver bij stijlvormen. Lee won goud bij het onderdeel stijlvormen. De jongens trainen elke zaterdag bij Tang Soo Do Amstelveen aan de Burgemeester Haspelslaan.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:26

'Energietransitie vergt grootse inspanning van Amstelveen'

Amstelveen - Voor het vijfde jaar op rij heeft de gemeente de balans opgemaakt hoe duurzaam Amstelveen is wat betreft de onderwerpen energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie. Die balans is nodig om te bekijken of de gemeente zich voldoende inzet, de middelen goed worden besteed en waar de focus het komend jaar op ligt. Het thema Energietransitie (de overgang naar schone energie) vergt grootse inspanning van de gemeente. De gemeenteraad krijgt het Plan voor Energietransitie, Circulaire Economie en Klimaatadaptie, ofwel PLECK 5.0. voorgelegd.

Algemeen gisteren 13:36

Aanleg rotondes Oranjebaan vertraagd door gestegen kosten

Amstelveen - De aanleg van de twee rotondes op de Oranjebaan die in oktober 2023 zou beginnen, is voor onbepaalde tijd vertraagd. Oorzaken zijn de sterk gestegen kosten van personeel en bouwmaterialen in het afgelopen jaar en aanvullende bereikbaarheidsmaatregelen in combinatie met een langere looptijd van het project. Hierdoor overschrijden de kosten het door de gemeenteraad gereserveerde budget met ruim een miljoen euro.

Algemeen gisteren 10:28

Verrassingsbezoek wethouder Floor Gordon bij Groenraad Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen week werd de Groenraad Amstelveen verrast met een bezoek van wethouder Floor Gordon, ter gelegenheid van de officiële installatie van haar nieuwste leden. Wethouder Gordon sprak tijdens haar bezoek haar waardering uit voor het werk van de Groenraad, gezien het belang van groen voor een gezonde en aangename leefomgeving.

Algemeen 27 sep. 2023 14:11

Introductiecursus Latin & Ballroom bij Dansschool Mittelmeijer

Amstelveen - Altijd al eens danslessen willen volgen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Aanstaande vrijdag en zondag starten op dansschool Mittelmeijer beginnerslessen Latin & Ballroom. De cursus is geschikt voor alle leeftijden en de introductiecursus laat jou in vier lessen ontdekken of jouw hart ligt bij dansstijlen als Cha-cha-cha, Jive en Samba.