Pixabay.com
112

Amstelveners met een BMW moeten serieus oppassen

Amstelveen - De politie adviseert Amstelveners die in bezit zijn van een BMW om extra alert te zijn op hun wagen:  alleen al in de afgelopen twee weken zijn in Amstelveen tien BMW's opengebroken en gestript door dashboarddieven.

Dievenbendes hebben het in Amstelveen veelvuldig voorzien op complete dashboards, stuurinrichtingen en cockpits van specifiek BMW's en sloegen de afgelopen periode soms meerdere keren in één nacht toe.
 
De  politie meldt op social media dat de dashboarddieven vaak op bestelling werken en onder andere actief zijn in Elsrijk en Patrimonium. De politie voert al extra nachtelijke surveillance uit en houdt extra toezicht in de wijken, maar vraagt ook BMW-eigenaren en bewoners om extra alertheid.
 
bmw_opengebroken_politie.jpg
Voorbeeld van een gestripte BMW.
 
 
In sommige gevallen loopt de schade voor de BMW-bezitters op tot liefst 20.000 euro. Eigenaren van een BMW wordt verzocht de wagen altijd op een goed zichtbare plek te parkeren en indien dat kan het alarm in te schakelen. Ook wordt slachtoffers geadviseerd aangifte te doen en na te vragen of buurtbewoners mgelijk camerabeelden hebben van de diefstal.
 
Zie hieronder de waarschuwing van de Amstelveense politie:


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.