Pixabay.com
112

Amstelveners met een BMW moeten serieus oppassen

Amstelveen - De politie adviseert Amstelveners die in bezit zijn van een BMW om extra alert te zijn op hun wagen:  alleen al in de afgelopen twee weken zijn in Amstelveen tien BMW's opengebroken en gestript door dashboarddieven.

Dievenbendes hebben het in Amstelveen veelvuldig voorzien op complete dashboards, stuurinrichtingen en cockpits van specifiek BMW's en sloegen de afgelopen periode soms meerdere keren in één nacht toe.
 
De  politie meldt op social media dat de dashboarddieven vaak op bestelling werken en onder andere actief zijn in Elsrijk en Patrimonium. De politie voert al extra nachtelijke surveillance uit en houdt extra toezicht in de wijken, maar vraagt ook BMW-eigenaren en bewoners om extra alertheid.
 
bmw_opengebroken_politie.jpg
Voorbeeld van een gestripte BMW.
 
 
In sommige gevallen loopt de schade voor de BMW-bezitters op tot liefst 20.000 euro. Eigenaren van een BMW wordt verzocht de wagen altijd op een goed zichtbare plek te parkeren en indien dat kan het alarm in te schakelen. Ook wordt slachtoffers geadviseerd aangifte te doen en na te vragen of buurtbewoners mgelijk camerabeelden hebben van de diefstal.
 
Zie hieronder de waarschuwing van de Amstelveense politie:


Meer nieuws

Sport 20 feb. 2024 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer 20 feb. 2024 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.