Burgemeester Bas Eenhoorn (rechts) vraagt aandacht voor autokrakers. [Gemeente Amstelveen]

Autokrakers staan centraal in Week van de Veiligheid

Amstelveen – Het is weer tijd voor de jaarlijkse Week van de Veiligheid. In verband hiermee roept burgemeester Bas Eenhoorn op om samen te blijven werken in de strijd tegen auto-inbraken.

Week 41 staat onder meer dankzij het Ministerie van Justitie en Veiligheid elk jaar in het teken van veiligheid. Dit heeft te maken met het feit dat het weer vroeger donker wordt. Met het eerder invallen van de duisternis wordt de kans op criminaliteit groter.

Acties

Politie en gemeente Amstelveen werken al langere tijd samen om het aantal auto-inbraken in Amstelveen te verminderen. Begin dit jaar vonden er al diverse acties plaats om automobilisten te waarschuwen voor autokrakers. In de Week van de Veiligheid wordt er opnieuw aandacht gevraagd voor auto-inbraken.

Vandaag vond er daarom een preventieve voorlichtingsactie plaats in de Q-parkgarage in het Stadshart. Deze actie werd georganiseerd in samenspraak met Unibail-Rodamco-Westfield en de politie. Burgemeester Eenhoorn sprak samen met de politie automobilisten aan om hen tips te geven om autokraak te voorkomen. Unibail-Rodamco-Westfield communiceert daarnaast via LED-schermen in de parkeergarage om automobilisten te waarschuwen voor autokrakers.

Vervelend

“Het komt helaas nog steeds voor dat mensen hun laptop of tas in hun auto laten liggen”, zegt Eenhoorn in een persbericht van de gemeente. “Doe dat niet, geef autokrakers geen kans. Haal waardevolle spullen uit de auto als u parkeert en sluit de auto goed af. Het is en blijft namelijk heel vervelend als je auto wordt opengebroken. En bel 112 bij verdachte situaties. We moeten blijven samenwerken in de strijd tegen auto-inbraken.”

In Amstelveen worden voornamelijk losse waardevolle spullen uit auto's gestolen. Daarnaast vindt ook diefstal plaats van airbags, navigatieapparatuur, velgen, wielen, banden en kentekenplaten.

Markt

Naast de preventie voorlichtingsactie tegen autokraak vinden er nog meer veiligheidsacties plaats in de Week van de Veiligheid. Zo organiseren Participe, de winkeliersvereniging Westwijk en de Bewonersinitiatiefgroep Wijkplatform komende zaterdag een markt op het terrein van gezondheid, veiligheid, bewegen en zorg. Ook de brandweer, gemeente en politie zijn aanwezig om mensen te informeren over allerlei veiligheidsthema’s, zoals woning- en auto-inbraken, maar ook allerlei informatie over brandveiligheid.

Daarnaast vindt er komende vrijdag een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor  senioren en veiligheid in Ontmoetingscentrum De Meent. De politie informeert inwoners over hoe zij zichzelf het beste kunnen wapenen tegen babbeltrucs en andere vormen van criminaliteit.

Senioren

Komende maandag vindt er eveneens een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor senioren en veiligheid in Huis aan de Poel. Deze voorlichting is bedoeld voor de bewoners.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.