EvL, Rob Franken
112

Automobilist en fietsster in aanrijding op Groenelaan

Amstelveen - Op de kruising Groenelaan/Kringloop in Amstelveen Zuid is vrijdagmiddag een automobilist in aanrijding gekomen met een fietsster.

De fietsster belandde daarbij op het wegdek en raakte lichtgewond; de ambulancedienst heeft zich over haar ontfermd. Het ongeval vond even na drie uur plaats.

De politie zette tijdelijk het kruispunt af voor nader onderzoek naar de toedracht. Het is onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

De Groenelaan is vaker toneel van ongevallen, onder andere op dit kruispunt, maar ook verder op bij de t-kruising met de Sportlaan gaat het geregeld mis.  

Foto: EvL, Rob Franken


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen gisteren 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen 15 mei 2022 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.