pixabay.com

AVA niet blij met uitbreiding hotels in Amstelveen

Amstelveen – De politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is niet blij met een voorgenomen uitbreiding van hotels in Amstelveen.

‘AVA ziet niets in de groei van de verblijfaccommodaties ten gunste van de Hotelbranche. Hoe geloofwaardig is het als je onze inwoners voorhoudt dat er in Amstelveen geen ruimte is om aan de vraag van betaalbare woningen te voorzien, maar wel ruimte om, bijvoorbeeld in het Oude dorp, Bovenkerk, Kronenburg en aan de rand van het Amsterdamse bos, de ontwikkeling en bouw van hotels toe te staan. Dit alles voor het economisch belang?!’, meldt de partij in een persbericht.

Stemverklaring

AVA meldt afgelopen week als enige partij middels een stemverklaring inde gemeenteraad te hebben aangegeven tegen de uitbreiding van hotels in Amstelveen te zijn. Dat deed de partij bij de behandeling van de Nota Accommodatiestrategie en toeristenbelasting.

Senioren- en starterswoningen

‘Wij zien hier liever in het algemeen belang, de bouw van seniorenwoningen om de doorstroming te bevorderen en starters woningen om jonge Amstelveners te behouden voor onze stad en deze kans te geven van economische en maatschappelijk waarde te zijn’, stelt Michel Becker van AVA.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 21:36

Bostheater vraagt 4 ton subsidie, krijgt nul

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater krijgt over de periode 2021-2024 geen cent subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Tussen 2017 en 2020 kreeg het bostheater nog 265.000 euro van AFK. 

Politiek gisteren 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen gisteren 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen 2 aug. 2020 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.