VTF

AVA: vragen over beveiliging Joodse instellingen in Amstelveen

Amstelveen - Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over de beveiliging van Joodse instellingen in Amstelveen. 

De partij heeft vragen in voorbereiding voor de eerstkomende commissievergadering Algemeen Bestuur & Middelen, nadat De Telegraaf gisteren onthulde dat de beveiliging van Joodse instellingen in Amsterdam op de schop gaat. De Koninklijke Marcechaussee zal minder zichtbaar zijn voor Joodse panden, zo blijkt uit het artikel (NB: exclusief voor Telegraaf-abonnees).

AVA wil nu van het College van B en W weten of, in navolging van Amsterdam,  ook de beveiliging van Joodse instellingen in Amstelveen op de schop gaat. Als dat het geval is vraagt de partij zich af of de veiligheid voor bezoekers en ook omwonenden dan wel voldoende blijft gewaarborgd.

Fractievoorzitter en lijsttrekker van AVA, Michel Becker wil weten of er al met Joodse instellingen overleg is gevoerd over de kwestie. Ook vraagt hij zich af of het college van B en W , indien het een bezuinigingsmaatregel betreft van de Koninklijke Marechaussee, bereid is om uit veiligheidsoverwegingen een financiele compensatieregeling te treffen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.