VTF

AVA: vragen over beveiliging Joodse instellingen in Amstelveen

Amstelveen - Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over de beveiliging van Joodse instellingen in Amstelveen. 

De partij heeft vragen in voorbereiding voor de eerstkomende commissievergadering Algemeen Bestuur & Middelen, nadat De Telegraaf gisteren onthulde dat de beveiliging van Joodse instellingen in Amsterdam op de schop gaat. De Koninklijke Marcechaussee zal minder zichtbaar zijn voor Joodse panden, zo blijkt uit het artikel (NB: exclusief voor Telegraaf-abonnees).

AVA wil nu van het College van B en W weten of, in navolging van Amsterdam,  ook de beveiliging van Joodse instellingen in Amstelveen op de schop gaat. Als dat het geval is vraagt de partij zich af of de veiligheid voor bezoekers en ook omwonenden dan wel voldoende blijft gewaarborgd.

Fractievoorzitter en lijsttrekker van AVA, Michel Becker wil weten of er al met Joodse instellingen overleg is gevoerd over de kwestie. Ook vraagt hij zich af of het college van B en W , indien het een bezuinigingsmaatregel betreft van de Koninklijke Marechaussee, bereid is om uit veiligheidsoverwegingen een financiele compensatieregeling te treffen.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 07:00

De stijlmeesters op missie

Aalsmeer - Al ruim zes jaar heeft Aalsmeer een herenmodezaak die zich, samen met klanten, leveranciers en partners, wil inzetten voor een stijlvollere wereld. De bekende stijlmeesters van Gentlemen’s Place, Peter Willemse en Christiaan Sijnen, werken al ruim een jaar met een nieuw winkelconcept.

Politiek gisteren 13:08

Opinie: 'Voor Amstelveense kinderen moet altijd plaats zijn op een Amstelveense (VO-)school'

Amstelveen - De VVD vindt dat er voor Amstelveense leerlingen die naar een Amstelveense school voor Voortgezet Onderwijs willen, geen wachtlijst mag zijn om toegelaten te worden. De partij vindt dat er voor kinderen die in Amstelveen wonen, altijd plaats moet zijn op een (VO-)school in Amstelveen, zo schrijft raadslid Elisa de Marco in een opiniestuk.

Wonen gisteren 11:21

Onterecht geen woning voor zorgpersoneel en onderwijzers in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft vorig jaar een fout gemaakt bij de Voorrangsregeling Beroepsgroepen. De bedoeling was dat zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs voorrang zouden krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Dit is niet gebeurd.

Columns gisteren 07:00

Column Léoni Kok: Financiële rust in 2023

Amstelveen - Léoni Kok is Hypothecair Planner bij KOK Advies in Amstelveen. KOK Advies behoort volgens VVP tot de top 3 meest klantvriendelijke advieskantoren van Nederland. Léoni geeft via een periodieke column lezers van AmstelveenZ Magazine inzicht, tips en adviezen.

Algemeen 1 feb. 2023 12:53

Herontwikkeling Galjoen weer nadrukkelijk op de agenda

Amstelveen - De gemeente is in constructief gesprek met de eigenaar van de locatie Galjoen tussen Waardhuizen en de Nesserlaan over een nieuwe invulling van het gebied. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een kleinschalige horecafunctie in combinatie met wonen. Zoals woon-werkateliers en bijvoorbeeld betaalbare woonruimte voor jonge starters en doorstromers op de woningmarkt.