VTF

AVA: vragen over beveiliging Joodse instellingen in Amstelveen

Amstelveen - Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over de beveiliging van Joodse instellingen in Amstelveen. 

De partij heeft vragen in voorbereiding voor de eerstkomende commissievergadering Algemeen Bestuur & Middelen, nadat De Telegraaf gisteren onthulde dat de beveiliging van Joodse instellingen in Amsterdam op de schop gaat. De Koninklijke Marcechaussee zal minder zichtbaar zijn voor Joodse panden, zo blijkt uit het artikel (NB: exclusief voor Telegraaf-abonnees).

AVA wil nu van het College van B en W weten of, in navolging van Amsterdam,  ook de beveiliging van Joodse instellingen in Amstelveen op de schop gaat. Als dat het geval is vraagt de partij zich af of de veiligheid voor bezoekers en ook omwonenden dan wel voldoende blijft gewaarborgd.

Fractievoorzitter en lijsttrekker van AVA, Michel Becker wil weten of er al met Joodse instellingen overleg is gevoerd over de kwestie. Ook vraagt hij zich af of het college van B en W , indien het een bezuinigingsmaatregel betreft van de Koninklijke Marechaussee, bereid is om uit veiligheidsoverwegingen een financiele compensatieregeling te treffen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.