VTF

AVA: vragen over beveiliging Joodse instellingen in Amstelveen

Amstelveen - Actief voor Amstelveen (AVA) maakt zich zorgen over de beveiliging van Joodse instellingen in Amstelveen. 

De partij heeft vragen in voorbereiding voor de eerstkomende commissievergadering Algemeen Bestuur & Middelen, nadat De Telegraaf gisteren onthulde dat de beveiliging van Joodse instellingen in Amsterdam op de schop gaat. De Koninklijke Marcechaussee zal minder zichtbaar zijn voor Joodse panden, zo blijkt uit het artikel (NB: exclusief voor Telegraaf-abonnees).

AVA wil nu van het College van B en W weten of, in navolging van Amsterdam,  ook de beveiliging van Joodse instellingen in Amstelveen op de schop gaat. Als dat het geval is vraagt de partij zich af of de veiligheid voor bezoekers en ook omwonenden dan wel voldoende blijft gewaarborgd.

Fractievoorzitter en lijsttrekker van AVA, Michel Becker wil weten of er al met Joodse instellingen overleg is gevoerd over de kwestie. Ook vraagt hij zich af of het college van B en W , indien het een bezuinigingsmaatregel betreft van de Koninklijke Marechaussee, bereid is om uit veiligheidsoverwegingen een financiele compensatieregeling te treffen.


Meer nieuws

112 vandaag 08:26

Woningbrand Nijl door vlam in de pan

Amstelveen - In een flatwoning aan de Nijl in Amstelveen heeft maandagavond een woningbrand gewoed. De brand ontstond in de keuken van de woning nadat de vlam in de pan was geschoten.

112 gisteren 09:22

Forse brand in fietsenstalling Legmeerdijk

Amstelveen / Aalsmeer - In een fietsenstalling aan de Legmeerdijk, ter hoogte van bushalte NIeuw Oosteinde, heeft zondagavond een forse brand gewoed.

Amstelveen van voorheen 25 sep. 2022 20:51

Amstelveen van voorheen (318)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 318 een oude foto van Molen De (Jonge) Dikkert.