BbA pleit voor spoedige renovatie 't Jagershuis

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt dat nu de Raad van State definitief heeft besloten dat ’t Jagershuis aan de Amstel een Rijksmonument blijft, snel moet worden begonnen met het herstel van het vervallen pand.

BbA-raadslid Ewa Petiet stelt dat het gebouw zo ongeveer al op instorten staat. 'En nu de eigenaar, projectontwikkelaar Breevast, heeft laten weten zich niet in de uitspraak te kunnen vinden en te willen onderzoeken of er nog een nadere toetsing mogelijk is, vinden wij dat dit niet tot nieuw uitstel kan leiden. Desnoods zullen wij de wethouder vragen om volgens de wettelijke regels daadwerkelijk handhavend op te treden', aldus de partij in een persbericht (lees hier het volledige bericht).

BbA vindt dat in 1970 niet voor niets ’t Jagershuis op de Rijksmonumentenlijst werd geplaatst. De partij geeft aan zich altijd hard te maken voor het behoud van monumenten in Amstelveen en vindt dat het Jagershuis naast de architectuurhistorische waarde een bijzonder oude pleisterplaats is aan een belangrijke vaarroute.

ewa_petit_bba.jpg

Petiet (foto) vindt dat Amstelveen trots mag zijn op de volharding van de Vereniging Historisch Amstelveen en de Stichting Beschermers Amstelland in hun strijd om ‘t Jagershuis te behouden.  'Vanwege de kleinschaligheid,  het aansprekende karakter en de schilderachtige architectuur is het de moeite waard om te behouden'. 

Het College van B en W gaf vorige maand bij monde van wethouder Herbert Raat al aan dat een handhavingsgprocedure noodzakelijk is  vanwege de slechte staat van 't Jagershuis.


Meer nieuws

112 gisteren 19:13

Motorrijder gewond bij ongeval op N201

Regio - Een motorrijder is woensdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de provinciale weg N201. De motor kwam in botsing met een graafmachine.

Sport gisteren 16:00

Hockey tweeling met basketbal DNA

Amstelveen - De tweelingzusjes Isa en Norah Goedhart startten op jonge leeftijd met basketbal. Niet zo gek met een oma en tante die uitkwamen voor het Nederlands basketbalteam en ouders in het Noord-Hollands team.’ Hoewel ze beschikken over de ideale lengte voor de basketbalsport, ligt hun hart echter bij hockey. Inmiddels spelen ze al sinds hun 6e met veel plezier bij hockeyclub Pinoké.