Artistiek impressie, gemeente Amstelveen

BBA: te weinig parkeerplaatsen project Haagbeuklaan

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt dat bij de nieuwbouw aan de Haagbeuklaan te weinig parkeerruimte is ingepland en dat dit tot overlast gaat leiden van de buurt.

In een persbericht stelt bbA te hebben geconstateerd dat in de startnotitie Haagbeuklaan het College van B en W de parkeernorm voor de 34 appartementen in het middensegment heeft verlaagd, dat een deel van de auto’s buiten de parkeergarage moeten worden geparkeerd en dat een groot deel van het trottoir gehalveerd moet worden voor het aanleggen van zes parkeerplaatsen.

Mobiliteitsdruk
Voorts stelt bbA vast dat een echte oplossing voor de mobiliteitsdruk niet is opgenomen in de startnotitie.  De partij is van mening dat bij hoogbouw het mobiliteitsvraagstuk niet tot overlast mag leiden in de wijk. Voorts wil bbA dat voor hoogbouwplannen de parkeernormen blijven gelden zoals die zijn opgenomen in de Amstelveense parkeernota 2016. Die normen zijn: Woningen tot 100 vierkante meter 1,4 parkeerplaats per woning;  Woningen van 100-140 vierkante meter 1,7 plaats per woning; Woningen vanaf 140 vierkante meter  2 parkeerplaatsen per woning.

Normafwijking
Bij het afwijken van deze norm moet volgens bbA de ontwikkelaar/eigenaar deelmobiliteit duurzaam aanbieden zoals elektrische auto’s, scooters of fietsen e.d. In het kader van verschillende opgaven die gemeenten en Rijk ondertekenen ten aanzien van mobiliteitsvraagstuk en verduurzaming van de stedelijke omgeving is namelijk op 5 februari 2018 de CityDeal Elektrische Deelmobiliteit in Stedelijke ontwikkeling ondertekend. En Amstelveen is een van de ondertekenaars

Amendement
Namens bbA zal Jacqueline Solleveld tijdens de gemeenteraadsvergadering een amendement op het Collegevoorstel indienen, waarin zij vraagt  toe te voegen dat de normen,inclusief een aandeel in bezoekersparkeren van 0,3 parkeerplaats per woning zijn.

Bij het realiseren van het totaal aan parkeerplaatsen dient er wat bbA betreft rekening mee te worden gehouden dat dit aandeel bezoekersparkeren ook werkelijk toegankelijk is voor bezoekers. Ook vindt bbA dat de gemeente er naar moet streven dat ook bij realisatie van dit plan afspraken worden gemaakt met de ontwikkelaar/eigenaar om deelmobiliteit duurzaam aan te bieden.


Meer nieuws

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.