Amstelveenz

BbA wil opheldering over 'recycling' Amstelveense kunstgrasvelden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil, naar aanleiding van een uitzending van tv-programma Zembla, opheldering van het college van B & W over de vermeende recycling van Amstelveense kunstgrasvelden.

Zembla onthulde dat oude kunstgrasvelden die worden vervangen niet of nauwelijks gerecycled worden, maar torenhoog worden opgeslagen zonder dat er iets mee gebeurt. Ook worden kunstgrasmatten illegaal getransporteerd naar het buitenland. Daarbij worden structureel milieuregels overtreden.

Vragen

BbA heeft een serie vragen op het Amstelveense college van B en W afgevuurd, omdat op veel Amstelveense sportcomplexen kustgrasvelden liggen, die om de zoveel jaar vervangen (dienen te) worden. 

Gedumpt

'Er blijken grote problemen te zijn met de recycling van kunstgrasvelden. Velden worden torenhoog opgeslagen op bedrijfsterreinen, doorverkocht aan particulieren en gedumpt in het buitenland', meldt bbA. De partij wil onder andere van het college weten welke contractuele afspraken Amstelveen heeft gemaakt over de recycling en of er wel wordt gecontroleerd of die afspraken na worden gekomen.

Oplossing

'In de uitzending wordt aangetoond dat er niet gerecycled wordt, dat toezichthouders gedogen en dat ten koste van het milieu door de betrokken bedrijven geld wordt verdiend. Bovendien blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau AMI dat er wereldwijd geen oplossing is voor het hergebruik van kunstgrasvelden en er dringend behoefte is aan een milieuvriendelijke oplossing', aldus bbA.

Het college heeft 6 weken de tijd om de schriftelijke vragen van bbA te beantwoorden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.