VLN Nieuws

Bedrijfspand Veilmeesterweg Amstelveen opnieuw doelwit: rolluik opgeblazen

Amstelveen - In de nacht van dinsdag 9 mei op woensdag 10 mei 2023 blijkt bij een bedrijfspand op de Veilmeesterweg in Amstelveen - dat al twee keer eerder werd beschoten - een explosief af te zijn gegaan, waarbij het pand beschadigd raakte. Dat meldt de politie vandaag in de hoop dat mensen die meer weten over de kwestie zich willen melden.

In oktober 2022 werd het pand op bedrijventerrein De Loeten ook al tweemaal beschoten.

Persoon op scooter

De polite meldt dat in de nacht van 9 op 10 mei omstreeks 03.45 uur een persoon op een scooter uit de richting Noorddammerweg bij het pand kwam aangereden. Deze persoon stapte vervolgens van zijn scooter af en plaatste een explosief voor het rolluik van het bedrijfspand.

Het explosief ging af waarbij schade aan het rolluik ontstond. De persoon op de scooter vluchtte kort na de explosie in de richting van de Noorddammerweg. Op het moment van de explosie waren er mensen aanwezig in het pand, maar niemand raakte gewond.

De recherche is direct na het incident een onderzoekt gestart. Het rechercheteam geeft nu aan graag in contact te  komen met mensen die meer weten over wie het explosief heeft geplaatst, of mensen die meer weten over de toedracht van een mogelijk achterliggend conflict. Naar aanleiding van deze explosie is het bedrijfspand tijdelijk gesloten. 

Getuigenoproep

Mensen die beschikken over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen wordt gevraagd zich te melden. Ook mensen die iets gezien of gehoord hebben, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen, kunnen zich melden via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'