VLN Nieuws

Bedrijfspand Veilmeesterweg Amstelveen opnieuw doelwit: rolluik opgeblazen

Amstelveen - In de nacht van dinsdag 9 mei op woensdag 10 mei 2023 blijkt bij een bedrijfspand op de Veilmeesterweg in Amstelveen - dat al twee keer eerder werd beschoten - een explosief af te zijn gegaan, waarbij het pand beschadigd raakte. Dat meldt de politie vandaag in de hoop dat mensen die meer weten over de kwestie zich willen melden.

In oktober 2022 werd het pand op bedrijventerrein De Loeten ook al tweemaal beschoten.

Persoon op scooter

De polite meldt dat in de nacht van 9 op 10 mei omstreeks 03.45 uur een persoon op een scooter uit de richting Noorddammerweg bij het pand kwam aangereden. Deze persoon stapte vervolgens van zijn scooter af en plaatste een explosief voor het rolluik van het bedrijfspand.

Het explosief ging af waarbij schade aan het rolluik ontstond. De persoon op de scooter vluchtte kort na de explosie in de richting van de Noorddammerweg. Op het moment van de explosie waren er mensen aanwezig in het pand, maar niemand raakte gewond.

De recherche is direct na het incident een onderzoekt gestart. Het rechercheteam geeft nu aan graag in contact te  komen met mensen die meer weten over wie het explosief heeft geplaatst, of mensen die meer weten over de toedracht van een mogelijk achterliggend conflict. Naar aanleiding van deze explosie is het bedrijfspand tijdelijk gesloten. 

Getuigenoproep

Mensen die beschikken over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen wordt gevraagd zich te melden. Ook mensen die iets gezien of gehoord hebben, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen, kunnen zich melden via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:30

Online informatieavond over subsidies en leningen voor verduurzamen woning

Amstelveen - Voor inwoners van Amstelveen die meer willen weten over subsidies en geldzaken voor het verduurzamen van hun woning wordt op donderdag 29 februari om 19.30 uur een online informatiebijeenkomst gehouden. Aanmelden is ook nuttig als je deze avond geen tijd hebt, want je kan de bijeenkomst na aanmelding op een later moment terugkijken.

Algemeen gisteren 17:32

Code Oranje om zware windstoten

Amstelveen - Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd in verband met verwachte zware windstoten. In Noord-Holland geldt code oranje tussen 21.00 en 00.00 uur.

Algemeen gisteren 16:30

Gemeente en politie wijzen kinderen op gevaren internet met game HackShield

Amstelveen - Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Helaas zijn ze zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Samen met de politie zet de gemeente het online spel HackShield in, om kinderen weerbaar te maken op internet.

112 gisteren 14:18

Autobrand Oude Dorp: vermoedelijk technisch mankement

Amstelveen - Een korte maar hevige autobrand aan Zetveld in het Oude Dorp van Amstelveen waarbij afgelopen dinsdagnacht een personenwagen grotendeels in de as werd gelegd, is vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement.