Pixabay.com
112

Bestelbusbestuurder zo druk in de weer met telefoon dat hij minutenlang politie niet opmerkt

Amstelveen - Het regionale verkeersveiligheidsteam van de politie heeft gisteren met de nodige moeite een bestuurder van een grote bestelauto tot stoppen weten te dwingen in Amstelveen. De bestuurder werd op de rotonde van de Amsterdamseweg gespot terwijl hij al rijdende met zijn telefoon in de weer was en daar bijna een ongeluk veroorzaakte.

De bestuurder werd betrapt met zijn telefoon voor zijn stuur terwijl hij over de rotonde reed. Bij het verlaten van de rotonde reed hij bijna een fietser ondersteboven en was een harde remactie noodzakelijk.

De politie (VHT Amsterdam) gaf de bestelbus een stopteken, maar de bestuurder was dermate afgeleid dat hij het stopteken totaal niet opmerkte en niets doorhad. Ook het seinen met groot licht, claxxoneren en het aanzetten van het blauwe zwaailicht had lang geen enkel effect.

Pas na een achtervolging van enkele minuten merkte de bestuurder dan eindelijk op dat hij tot stoppen werd gemaand. Eenmaal staande gehouden werd de bestuurder getrakteerd op een boete van 249,- euro.

MONO-campagne

Momenteel wordt in Amstelveen een MONO-campagne (Ongestoord Onderweg) gehouden. Die campagne wijst automobilisten, maar ook overig verkeersdeelnemers erop om hun mobiele telefoon niet te gebruiken als zij de weg op gaan. 


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.