Davey Photography, Davey Baas
112

Bestuurder motorscooter vlucht vol gas na stopteken; grote zoektocht, met resultaat

Amstelveen - [Update] De politie heeft dinsdagavond een grote zoektocht ingezet naar een gevluchte bestuurder van een motorscooter, waarbij onder andere een snelle interventiewagen (Audi A6)  en een helikopter werden ingezet.

De bestuurder van de motorscooter kreeg een stopteken van de politie aan de Oranjebaan, maar ging er vol gas vandoor. Daarop ontstond een achtervolging. De politie raakte de motorscooter echter kwijt in de oostelijke wijk Groenelaan, waarop de zoektocht werd opgeschaald.

helikopter.jpg
Een helikopter cirkelde lange tijd boven Amstelveen Zuid.

Onder meer een helikopter werd ingezet en diverse politieenheden kamden de omgeving van de Groenelaan uit. De helikopter zocht mee vanuit de lucht en scande de omgeving van met name Groenelaan en Waardhuizen; waar bewoners de heli diverse rondjes zagen en hoorden vliegen.

Bestuurder aangetroffen

Aanvankelijk leek de motorrijder niet meer getraceerd te kunnen worden, maar de politie meldde later dat de bestuurder wel degelijk is aangetroffen. Zijn rijbewijs is ingevorderd, de motorscooter in beslag genomen en de bestuurder wordt vervolgd voor overtreding van art 5 van de WegenverkeersWet. Ook moet de bestuurder verplicht op verkeerscursus vanwege zijn gevaarlijke weggedrag.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.