Gemeente Amstelveen

Bijeenkomst historisch besef werpt vruchten af

AMSTELVEEN - Tijdens de bijeenkomst over historisch besef gistermiddag in de Amsteltuin zijn veel ideeën opgehaald. Zo’n veertig aanwezigen van onder meer de Vereniging Historisch Amstelveen, Stichting Amstelveen Oranje en de ‘Sjoelgroep’  bogen zich op initiatief van de gemeente over verschillende onderwerpen.

Na een plenair gedeelte ging iedereen in drie groepen uiteen om te praten over educatie, initiatieven en de bijzondere synagoge op Randwijcklaan 13. Burgemeester Bas Eenhoorn, wethouders Floor Gordon, Marijn van Ballegooijen en verantwoordelijk wethouder Herbert Raat waren aanwezig om namens het college van b en w het belang van de bijeenkomst te benadrukken.

Startbijeenkomst

“Dit is wat ons betreft een startbijeenkomst”, zegt wethouder Welstand en Monumenten Herbert Raat in een persbericht van de gemeente. “Voordat we beleid ontwikkelen zijn we nu eerst in gesprek gegaan met alle deskundigen en betrokkenen op dit gebied. Het was een geslaagde middag. Dankzij deze participatie wordt de gemeente geholpen bij de uitwerking van een cultureel programma over de historie van Amstelveen. We gaan de komende tijd aan de slag om alles op een rijtje te zetten en hier een vervolg aan te geven. ”

Uit de bijeenkomst kwam onder andere naar voren om bij een volgende sessie leerkrachten van basisscholen en geschiedenisdocenten van middelbare scholen te betrekken. Maar ook samenwerking tussen de verschillende organisaties en het met elkaar in contact blijven werd benoemd als een streven om het historisch besef in Amstelveen te verbeteren.

Video

Het doel van de bijeenkomst was om het huidige aanbod en het belang van het lokale culturele erfgoed nog beter op de kaart te zetten. Bekijk hieronder ook een video over de historische bijeenkomst.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.