Vikram Sharma (Bar Dixie), wethouder Herbert Raat, Ken Claes (Tokyo Ramen Iki), Arjan van Rijn (gemeente Amstelveen), Niels Righarts (stadscafé De Pannenkoek), Gaby Galstaun (BLVD) en Hans Gort (FEBO en vz KHN Amstelland)

Bijpraatsessie: Horeca in Stadshart uit zorgen over bereikbaarheid

Amstelveen - Horeca-ondernemers in Stadshart Amstelveen hebben tegenover wethouder Herbert Raat (Stadshart, VVD) hun zorgen geuit de over de bereikbaarheid van het Stadshart in het kader van de toekomstige bouwplannen in en rond het Amstelveense centrum.

De ondernemers deden dat in een speciale bijpraat-sessie op initiatief van het college van B & W. De werkzaamheden rond het Stadshart, de A9 en de Amstelveenlijn gaan de komende jaren voor overlast zorgen, maar zijn nodig om de stad in de toekomst bereikbaar te houden.

Bijpraatsessies

De gemeente wil Amstelveners zo goed mogelijk informeren over en voorbereiden op de bouwwerkzaamheden. Het Amstelveense college zal ieder half jaar informele bijpraatsessies houden voor direct betrokkenen over de bereikbaarheid van de binnenstad de komende jaren. Dit zijn extra sessies naast de openbare informatieavonden die regelmatig gaan plaatsvinden.

App

‘Wij gaan er alles aan doen om de Amstelveners, en met name de direct betrokkenen, tijdig en volledig te informeren over de werkzaamheden de komende jaren,’ zegt wethouder Raat. ‘We werken bijvoorbeeld aan een app in de stijl van Rijkswaterstaat Actueel, voorheen de VanAnaarBeter-app, en aan een aparte website waarop te zien is waar er werkzaamheden zijn op de route. Wij betrekken daar alle betrokkenen bij, zoals energieleveranciers en Waternet, zodat we snel kunnen schakelen bij mogelijke incidenten.’

Bereikbaar

Het uiteindelijke doel is een stad die beter bereikbaar is dan nu het geval is door het toenemende wegverkeer. ‘In de tussentijd is het belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt met elkaar', zei de wethouder tijdens de eerste bijpraatsessie. Hierbij heeft hij de eerste zorgen van de horecaondernemers kunnen wegnemen. 'Want als het goed gaat met jullie, dan gaat het ook goed met Amstelveen.'

Markt

Binnenkort gaat Raat samen met collega-wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) praten met de ondernemers van de markt. Voor meer informatie over wat er speelt rondom de bouwwerkzaamheden kan iedereen terecht bij belevingscentrum InZicht boven de bibliotheek aan het Stadsplein. Deze is geopend op woensdag en vrijdag tussen 12.00 en 17.00 uur, op donderdag tussen 12.00 en 19.00 uur en elke 1e en 3e zaterdag van de maand tussen 12.00 en 17.00 uur.

Op de foto: Vikram Sharma (Bar Dixie), wethouder Herbert Raat, Ken Claes (Tokyo Ramen Iki), Arjan van Rijn (gemeente Amstelveen), Niels Righarts (stadscafé De Pannenkoek), Gaby Galstaun (BLVD) en Hans Gort (FEBO en voorzitter KHN Amstelland)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.