Bijzonder inkijkje in Biobased Bosrandweg

Amstelveen/Aalsmeer – Een gedeelte van de Bosrandweg (N231) is van berm tot berm ingericht met natuurlijke materialen zoals miscanthusgras, hars, suikerriet en bamboe. De provincie Noord-Holland organiseert samen met bouwer Dura Vermeer een open dag op 12 oktober rondom deze eerste Biobased Proeftuin van de provincie Noord-Holland.

In en op de rijbaan van de Bosrandweg (N231) zijn natuurlijke materialen verwerkt in onder andere bankjes, verkeersborden, maaibeschermers en het asfalt.  Tijdens de open dag zijn er rondleidingen en leuke activiteiten voor jong en oud.

Negen proefvakken asfalt 

De weg en het fietspad zijn voorzien van negen proefvakken met verschillende soorten asfalt. In dit asfalt zijn verschillende natuurlijke materialen verwerkt. Ook zijn er verkeersborden van gelamineerde bamboestroken, lantaarnpalen van bamboe en biobased producten als natuurvezels in belijningen en lantaarnpalen verwerkt.

Test van materialen

De komende tien jaar worden veel verschillende biobased materialen getest om zo inzicht te krijgen in de kwaliteit en toepasbaarheid van het materiaal. Doordat biobased grondstoffen op korte termijn teruggroeien, zijn ze een onuitputtelijke bron van materiaal, in tegenstelling tot fossiele grondstoffen die over vele duizenden jaren ontstaan.

Samenwerking en doorontwikkeling

De Biobased Proeftuin is een ontwikkeling van de provincie Noord-Holland, bouwer Dura Vermeer (en haar partners), de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Amsterdam en de Vervoersregio Amsterdam. De markt krijgt de kans om biobased producten te testen, zodat deze producten straks niet alleen door de provincie maar ook door andere organisaties gebruikt kunnen worden. Hierdoor wordt de duurzaamheid en biodiversiteit gestimuleerd, met als doel om de fossiele grondstoffen te reduceren.

Tijd en locatie open dag

De open dag vindt plaats op zaterdag 12 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur op de parkeerplaats Schinkelbos (1432 CD) in Aalsmeer. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.