Het Broersepark in Amstelveen

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

‘Ga er niet op uit om te recreëren’ is de centrale boodschap van gemeente Amstelveen. Er wordt dit weekend (ook) in Amstelveen extra handhaving ingezet en als het te druk wordt dan worden die plekken afgesloten.

Mijd ook Amstel, Ronde Hoep
Ook fietsers (wielrenners) en motorrijders wordt verzocht niet in groepsverband te gaan toeren, bijvoorbeeld langs de  Amstel en in Ronde Hoep. 'Maar het beste advies is eigenlijk: blijf zoveel mogelijk thuis', stelt de gemeente.

Bij natuurgebieden recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleine kampeerveldjes en strandjes zijn de sanitaire voorzieningen zoals gemeenschappelijke toilet- en douchevoorzieningen gesloten.

Bijzonder Pasen: houd vol
Burgemeester Tjapko Poppens hoopt dat inwoners alleen naar buiten gaan voor een boodschap of een klein ommetje: Bijzondere tijden zorgen ook voor een bijzonder Pasen. Maak er thuis wat gezelligs van. Geniet van het mooie weer, maar houd je aan de maatregelen. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Houd vol.”

Zorgcapaciteit
'Zoek geen drukke plekken op en houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Deze maatregelen zijn en blijven nodig voor de bestrijding van het coronavirus en het beperken van de druk op de zorgcapaciteit. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen rond groepsvorming houdt. Groepen van drie personen of meer zijn verboden. Dit geldt niet voor een gezin.

Oproep aan ouders
Volgens de richtlijnen van het RIVM geldt een uitzondering op de maatregelen voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij mogen, als ze geen ziekteverschijnselen (hoesten, verkouden, koorts) vertonen, onder begeleiding van ouders buitenspelen. Dat mag ook in de speeltuin, maar ouders wordt opgeroepen: kies voor een rustige speelplek en blijf zoveel mogelijk afstand houden.

Boodschappen doen
Vandaag, op Goede Vrijdag mogen supermarkten en levensmiddelenwinkels in de regio bij uitzondering geopend zijn tot 22.00 uur. Dit ter spreiding van bezoekers. Supermarkten beslissen zelf of ze van die mogelijkheid gebruik maken. Kijk daarom bij de eigen supermarkt wat de openingstijden zijn.

Grote drukte bij het afvalbrengstation
De gemeente meldt dat het afvalbrengstation op bedrijventerrein Legemeer al weken buitengewoon druk is. Op vrijdag en zaterdag lopen de wachttijden op tot meer dan een uur. Advies van de gemeente: sla de spullen zoveel mogelijk thuis op en breng het weg in rustiger tijden. Tijdens het paasweekend is het afvalbrengstation overigens gesloten, zowel op zondag (Eerste Paasdag) en maandag (Tweede Paasdag).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.