Boetes voor automobilisten met telefoon in de hand

Boetes voor automobilisten met telefoon in de hand Foto: Pixabay.com

Amstelveen - Tijdens een grote verkeerscontrole bij het Amsterdamse bos zijn gisteren diverse automobilisten bekeurd omdat zij tijdens het rijden een telefoon in de hand hadden. 

De controle werden gehouden door politiestudenten die hun praktijkperiode afsloten. Voor het vasthouden van een mobiele telefoon staat een boetebedrag van 240 euro [+ 9,- administraiekosten] en vier automobilisten krijgen die bekeuring binnenkort op de mat.

Naast de boetes voor gebruik van de telefoon tijdens het rijden, konden zeven bestuurders geen geldig kentekenbewijs tonen; in twee gevallen was de kentekenplaat niet goed aangebracht en 1 bestuurder kon geen rijbewijs tonen. Ook bleek dat drie bestuurders losse ladingen in een aanhangwagen hadden liggen en kregen drie automobilisten een bon voor niet werkende verlichting

Tot slot werd een automobilist bekeurd omdat een autoband van zijn voertuig niet aan de minimum profieldiepte voldeed. De politie Amstelveen publiceerde de resultaten van de controle via Facebook.


Reacties