Bos Golf brengt 60.000 euro op

Amstelveen – De Nederlandse Hersenbank (NHB) heeft dinsdagavond uit handen van Erik Schuiteman van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn een cheque ter waarde van 60.000 euro ontvangen, vermeldt de site van de hersenbank. Dit geld werd opgehaald tijdens de negende editie van het Amsterdamse Bos Golf.

Inge Huitinga, directeur van de Nederlandse Hersenbank (NHB), nam de cheque in ontvangst. Het geld zal worden besteed aan onderzoek naar de verschillen tussen een medische diagnose bij leven en het beeld dat de hersenen na overlijden tonen, vooral bij de ziekte van Parkinson.

Golfbaan

Dinsdag werd het Amsterdamse Bos het bos voor één dag omgetoverd tot een 18 holes golfbaan. Ruim 100 golfers namen deel. Naast het toernooi was er in de middag ook nog een golf clinic. De dag werd afgesloten met een veiling en een loterij.

De afgelopen drie jaar is de Hersenbank het goede doel geweest van het Amsterdamse Bos Golftoernooi. In totaal is daarmee 155.000 euro opgehaald.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.