De auto werd uit de sloot gehaald door een bergingsbedrijf [Davey Photography, Rob Franken]
112

Bovenkerkerweg/Zijdelweg dicht na heftig ongeval

Amstelveen - Op de provinciale weg N521 tussen Amstelveen en Uithoorn (Bovenkerkerweg/Zijdelweg) heeft donderdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden, waarbij een taxibusje en een auto waren betrokken. De weg moest tijdelijk worden afgesloten.

Het ongeval gebeurde bij de beruchte knik in de provinciale weg, waar de Bovenkerkerweg in de Zijdelweg overgaat. Een van de voertuigen kwam naar verluidt vanaf de oude Bovenkerkerweg, toen het mis ging op de kruising met de N521. De auto belandde in een sloot en het taxibusje liep forse flankschade op.

112_bovenkerkerweg_ongeval_taxi_auto_dprf.jpg

Hulpdiensten werden rond kwart voor 8 met grote spoed opgeroepen. Voor zover bekend is een persoon, de bestuurder van de auto, met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het busje vervoerde diverse passagiers; voor zover bekend konden zij worden overgeplaatst in een ander busje.

112_dprf_ongeval_bovenkerkerweg_taxibusjes_auto.jpg

De politie was met veel eenheden ter plaatse. De weg werd een beide kanten afgezet voor onderzoek naar de toedracht van het ongeval en de berging van de voertuigen.

Nabij de kruising hebben al vaker (ernstige) ongevallen plaatsgevonden. 

Foto's: Davey Photography, Rob Franken


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.

Historie & Geschiedenis vandaag 13:56

Namen van Amstelveense oorlogsslachtoffers op Nationaal Holocaust monument

Amstelveen - Op het Nationaal Holocaust Namenmonument aan de Weesperstraat in Amsterdam, dat gisteren op ingetogen wijze werd  onthuld door Koning Willem-Alexander en Jacques Grishaver (voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité) staan ook de namen van Joodse oorlogsslachtoffers uit Amstelveen.

112 vandaag 10:27

Scooterrijder maakt smakker

Aalsmeer - Een scooterrijder is zondagavond op de Stommeerkade in Aalsmeer hard onderuit gegaan.

Columns vandaag 08:00

Column Geertje Visser: Playa Amstelveen

Amstelveen - Kregen we eerst al een hypersonische nieuwe metro, een zangfietspad, een extra brede snelweg, een bronzen boog, de Hudson’s Bay en een Bubbleteashop in het Stadshart van de moeder van Dré Hazes Junior, sinds vorige maand hoeven we écht nooit meer de stadsgrens over.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:20

Amstelveen van voorheen (265)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 265 een oude foto uit eind jaren 30, van de toenmalige aanleg van de brug over de Amstel, tussen Amstelveen en Ouderkerk.

Onderwijs & Educatie gisteren 12:15

Nieuwbouw verouderd scholencomplex Orion komt eraan: 'Enige reële optie'

Amstelveen – Hopeloos verouderd met een ondermaats binnenklimaat, mede door ramen van enkel glas. Er is maar één reële optie voor het scholencomplex aan Orion in Amstelveen Zuid en dat is nieuwbouw, zo stelt de VVD. En die nieuwbouw is weer een stap dichterbij.