Brainstormen over verduurzamen jaren '30 woningen

Brainstormen over verduurzamen jaren '30 woningen Foto: Gemeente Amstelveen

AMSTELVEEN - Duurzaam Amstelveen, Villa Randwijck en New NRG organiseren in opdracht van de Gemeente Amstelveen gezamenlijk op 3 november van 9:00 tot 11:00 uur een energieontbijt. De bijeenkomst wordt georganiseerd om ideeën te delen over het verduurzamen van huizen uit de jaren '30. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Het ontbijt vindt dit keer plaats op de nieuwe locatie van wijkonderneming Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10 in Amstelveen. Sprekers zijn Reinier Schneider van het Regionaal Energieloket over groene kansen in de wijk, Dave van Dongen van Greentec Sense over zonnepanelen, dakpannen en andere duurzame oplossingen, Matthijs Bourdrez van Solar Sedum over de combinatie van zonnepanelen en een groen dak en Carina Dijkhuis, aanjager van het Duurzaamheidsfonds in Amstelveen over de mogelijkheden van dit fonds.

Gesprek
BBA-wethouder Peter Bot van duurzaamheid legt uit: “Na drie ‘pilot’ EnergieOntbijten zien we dat het gesprek over duurzaamheid in Amstelveen op gang komt. Daarom heb ik besloten de energieontbijten voort te zetten. Doel is mensen met interesse in duurzaamheid bij elkaar te brengen, samen initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren. In Randwijck staan veel huizen uit de jaren ’30 en daar leeft de vraag: ‘hoe kan ik mijn huis verduurzamen, zonder het karakteristieke uiterlijk van de woning aan te tasten? Tijdens dit ontbijt geven enkele professionals hier tips over. Het is ook interessant voor bewoners van andere jaren ’30 woningen zoals in Elsrijk en Patrimonium.”

Aanmelden
Wilt u ook meeontbijten en aan het gesprek deelnemen? Meld u aan via de nieuwe coördinator van het EnergieOntbijt: Jacqueline Quarles van Ufford, jrvquarles@gmail.com. U bent van harte welkom en kunt inlopen vanaf 08.30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


Reacties