VTF, Vivian Tusveld
112

Brandstichting Elsrijk: 'Het vuur had gemakkelijk kunnen overslaan naar de buren'

Amstelveen - De politie gaat ervan uit dat een brand die vrijdagavond in een leegstaande woning aan De Pauwentuin in de wijk Elsrijk uitbrak moedwillig is aangestoken. De brand was niet zonder risico voor omwonenden en buren, zo is gebleken na onderzoek van de politie. 

De politie deed zaterdagavond een getuigenoproep. 'Het vuur had gemakkelijk kunnen overslaan naar de buren. We spreken graag met getuigen die voor de brand of misschien al eerder iets is opgevallen in of rond de woning', zo meldt politie Amstelveen op social media.
 
De directe buren moesten vrijdag hun woning verlaten en enkele uren worden opgevangen. Na het blussen van de brand vrijdagavond ontstond opnieuw zoveel warmte dat de brandweer nog een keer ter plaatse moest komen.
 
De eigenaar van de woning heeft inmiddels aangifte van brandstichting gedaan en de politie is ook al een buurtonderzoek gestart. De politie onderzoekt of er bruikbare camerabeelden uit de directe omgeving zijn.
 
Mensen die getuige zijn geweest of camerabeelden of andere informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.
 

Meer nieuws

112 vandaag 14:38

Nietsontziende woningovervallers Buitenveldert rond 20 jaar: getuigen gezocht

Amsterdam/Amstelveen - De daders van de woningoverval aan Arenborg in Buitenveldert zondagmiddag, waarbij het gezin (de vrouw en vier jonge kinderen) van profvoetballer Eran Zahavi werden bedreigd en gekneveld, worden rond de 20 jaar geschat. De politie hoopt dat er getuigen en/of mogelijk camerabeelden zijn en vraagt een ieder die meer weet zich te melden.

112 vandaag 12:00

Notoire brandstofdief gepakt bij tankstation A9 Amstelveen

Amstelveen - Bij het tankstation langs de A9 in Amstelveen heeft de politie een notoire brandstofdief ingerekend. De man wordt ervan verdacht de afgelopen periode talloze keren te hebben getankt zonder te betalen in de omgeving van Amsterdam.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:51

Bewoners Amstelveen Zuid gevraagd om groene ideeën

Amstelveen - Bewoners van de zuidelijke Amstelveense wijken Westwijk, Waardhuizen, Middenhoven, Bovenkerk en Buitengebied Zuid, inclusief Nes aan de Amstel, kunnen vanaf nu ideeën indienen om hun buurt een stukje groener te maken in de derde ronde van de campagne ‘Groen moet je Doen’.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:26

Amstelveen van voorheen (246)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 246 een foto van de voormalige Politie- en Koninklijke Marechaussee kazerne aan de Ouderkerkerlaan: De Bajes.