VTF, Vivian Tusveld
112

Brandstichting Elsrijk: 'Het vuur had gemakkelijk kunnen overslaan naar de buren'

Amstelveen - De politie gaat ervan uit dat een brand die vrijdagavond in een leegstaande woning aan De Pauwentuin in de wijk Elsrijk uitbrak moedwillig is aangestoken. De brand was niet zonder risico voor omwonenden en buren, zo is gebleken na onderzoek van de politie. 

De politie deed zaterdagavond een getuigenoproep. 'Het vuur had gemakkelijk kunnen overslaan naar de buren. We spreken graag met getuigen die voor de brand of misschien al eerder iets is opgevallen in of rond de woning', zo meldt politie Amstelveen op social media.
 
De directe buren moesten vrijdag hun woning verlaten en enkele uren worden opgevangen. Na het blussen van de brand vrijdagavond ontstond opnieuw zoveel warmte dat de brandweer nog een keer ter plaatse moest komen.
 
De eigenaar van de woning heeft inmiddels aangifte van brandstichting gedaan en de politie is ook al een buurtonderzoek gestart. De politie onderzoekt of er bruikbare camerabeelden uit de directe omgeving zijn.
 
Mensen die getuige zijn geweest of camerabeelden of andere informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.
 

Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.