Davey Photography, Pieter Schilt
112

Brandweer moet woning binnenklimmen om lekkage te stoppen

Amstelveen - De brandweer heeft zaterdagmiddag een flatwoning aan Zeelandiahoeve in Westwijk binnen moeten klimmen om een waterlekkage te stoppen.

Door nog onduidelijke oorzaak was een ketel in de woning gaan lekken, waardoor water naar lager gelegen appartementen stroomde. Omdat niemand thuis was, was de brandweer genoodzaakt een raam te forceren om vervolgens naar binnen te klimmen en van binnenuit de voordeur open te kunnen maken.

De lekkage kon snel door de brandweerlieden worden gestopt. Ook medewerkers van Stichting Salvage waren snel ter plaatse. Deze stichting helpt bewoners als zij getroffen worden door brand, water- of stormschade en geeft hulp, aandacht en advies aan gedupeerde bewoners namens alle Nederlandse brandverzekeraars. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 13:21

Nieuw seizoen Bovenkerkse bussluis-soap van start: alles moet opnieuw

Amstelveen - Een geheel nieuw seizoen in de langdurige bussluis-soap in Bovenkerk is van start gegaan. Inmiddels ligt de bussluis ter hoogte van de Urbanuskerk er al een jaar, maar heeft de rechter het verkeersbesluit dat leidde tot de aanleg van de sluis vernietigd en moet alles opnieuw. Gisteren gingen de hoofdrolspelers (gemeente en omwonenden) voor het eerst na de uitspraak van de rechter weer met elkaar om tafel om te praten over de toekomst van de bussluis.

Verkeer & Vervoer gisteren 12:28

Aantal elektrische auto’s in Amstelveen stijgt hard

Amstelveen - Het aantal elektrische auto’s in Amstelveen (zonder verbrandingsmotor) is afgelopen jaar hard omhoog geschoten. Tussen september 2021 en september 2022 is het aantal elektrische auto’s met liefst 96,5 procent toegenomen. Daarmee behoort Amstelveen tot de gemeenten waar het elektrische wagenpark in een jaar tijd het snelst is gegroeid.

Algemeen gisteren 11:26

Verdachte situatie op Schiphol

Regio - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagochtend een deel van Schiphol Plaza afgezet vanwege een verdachte situatie. 

Algemeen gisteren 09:03

Gevaarlijke situatie overstekende leerlingen Kazernepad aangepakt

Amstelveen - Op het Kazernepad tussen het Oude Dorp en de Molenweg plaatst de gemeente Amstelveen binnenkort drempels om de oversteeksituatie voor schoolgaande kinderen veiliger te maken. Deze beslissing is gemaakt na een petitie die gestart is onder ouders van de naastgelegen basisschool.