Davey Photography, Davey Baas
112

Brandweer prepareert uit voorzorg springkussen

Amstelveen - De brandweer heeft vanmorgen moeten assisteren bij een incident met een verward persoon in een woning in de wijk Randwijck in Amstelveen Noord.

De hulpdiensten werden vanmorgen rond 11.00 uur opgeroepen nadat er een melding was binnengekomen van een verwarde vrouw.

Om de veiligheid van hulpverleners en de persoon in kwestie veilig te stellen kwam een politieteam ter plaatse met een hondengeleider en beschermende kleding. Omdat gevreesd werd dat de vrouw uit de woning zou kunnen springen, prepareerde de brandweer uit voorzorg een springkussen  om het vervolgens richting de woning te tillen (foto boven).

actie_honden_politie.jpg
Foto's: Davey Photography, Davey Baas

Uiteindelijk was het springkussen niet nodig en wisten de hulpdiensten de woning binnen te komen en kon de vrouw door medewerkers van een psycholance worden opgevangen. Haar wordt verdere hulp geboden.

Meer dan 400 meldingen per jaar

Het politieteam in Amstelveen heeft jaarlijks veel te maken met verwarde personen. Jaarlijks wordt alleen al in Amstelveen zo'n 400 keer melding gedaan van verwarde personen die overlast veroorzaken. In 2020 ging het in  Amstelveen om 425 meldingen, in 2019 om 437 meldingen.

Buurtbewoners reageerden vanmorgen geschrokken en ook op de nabij gelegen Roelof Venemaschool was de actie niet onopgemerkt gebleven.  Politiewoordvoering laat weten dat opgeschaald wordt als de veiligheid van betrokken personen niet gewaarborgd kan worden; de reden dat er veel hulpdiensten ter plaatse waren.


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.