Gemeente Amstelveen

Burgemeester en wethouder bezoeken Kostverlorenhof

Amstelveen - Burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Marijn van Ballegooijen waren vandaag aanwezig in winkelcentrum Kostverlorenhof. Zij spraken met bewoners over het voorkomen van inbraken.

In het Kostverlorenhof waren ook preventiemedewerkers van de gemeente aanwezig met de zogenoemde koffiebus. Zij gaven adviezen en tips aan inwoners om hun woning veiliger te maken.

Inbraakpreventie

De koffiebus staat regelmatig in een wijk in Amstelveen. Er wordt over verschillende thema’s gesproken. Dit keer stond dus voorlichting over inbraakpreventie centraal. Inwoners kunnen volgens de gemeente zelf veel doen om hun huis beter te beveiligen en het daarmee moeilijker te maken voor de inbrekers.

De bezoekers van de koffiebus konden intekenen voor een huisbezoek door één van de preventiemedewerkers. En zij konden volgens een bericht op de website van de gemeente Amstelveen dus ook een praatje maken met burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Marijn van Ballegooijen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.