AmstelveenZ

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

De partij meldt dat de ANWBonlangs bekend maakte dat een aanzienlijke blijvende toename van het fietsverkeer te verwachten is. 'Afgelopen vrijdag deed de directeur van de ANWB, Frits van Bruggen in de tv-journaals een beroep op de lokale overheden hun fietspaden daarop aan te passen'.

Vaker met de fiets

'Uit een recente peiling van de ANWB onder 2100 mensen blijkt dat circa 27 procent van de ondervraagden denkt straks vaker met de fiets naar o.a. het werk te gaan.  Bovendien stelt het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid dat nieuwe gewoonten zoals het vaker op de fiets stappen ook op langere termijn effect kan hebben op ons reisgedrag.'

Blijvende verandering

Jacqueline Solleveld, die namens bbA het College van B. en W. hierover vragen gaat stellen zegt:  'Het kennisinstituut meent dat hoe langer de crisis duurt en de beperkingen aanhouden hoe groter de kans bestaat dat de verandering blijvend is.' Het toenemend aantal fietsen in het algemeen maar ook het sterk toenemend aantal elektrische fietsen als mede de adviezen van de ANWB zijn dan ook voor bbA de reden om vragen te stellen.

Verbeteringen noodzakelijk

Solleveld vindt dat er aan de fietspaden in Amstelveen nog wel wat te verbeteren is: ‘Wij willen weten of het College in kaart heeft waar de knelpunten zitten in ons fietsennetwerk en of  het College bereid is om de lopende fietspaden-projecten  opnieuw te beoordelen¸ waarbij te denken valt aan onder andere het Kazernepad. Daarnaast willen we weten of het College bereid is om te onderzoeken of voor de korte termijn het aanleggen van ‘pop-up’ fietspaden op cruciale plekken een mogelijkheid biedt om meer ruimte te creëren voor de fietsers.   


Meer nieuws

Wonen gisteren 15:35

Amstelveen komt met nieuwe actie voor aanschaf zonnepanelen

Amstelveen - Huiseigenaren in Amstelveen Noord kunnen binnenkort weer profiteren van voordeel bij de aanschaf van zonnepanelen. Gemeente Amstelveen organiseert samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie.

Corona Amstelveen 22 sep. 2020 14:55

Verdubbeling corona-besmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal vastgestelde corona-besmettingen (COVID-19) is in Amstelveen opgelopen naar 203, nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van een week eerder, zo blijkt uit een nieuwe update van het RIVM.

Verkeer & Vervoer 22 sep. 2020 14:28

Test met ‘wachtrijvoorspeller’ wordt uitgebreid

Amstelveen - De provincie Noord-Holland gaat een technische test met zogenoemde 'wachtrijvoorspellers', die het aantal wachtende auto's voor een verkeerslicht voorspellen om de doorstroming te bervorderen, uitbreiden. De voorspeller wordt al ingezet op de N201 nabij Schiphol, maar het ligt uiteindelijk in de bedoeling de nieuwe techniek op 270 kruispunten in de provincie in te zetten.