AmstelveenZ

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

De partij meldt dat de ANWBonlangs bekend maakte dat een aanzienlijke blijvende toename van het fietsverkeer te verwachten is. 'Afgelopen vrijdag deed de directeur van de ANWB, Frits van Bruggen in de tv-journaals een beroep op de lokale overheden hun fietspaden daarop aan te passen'.

Vaker met de fiets

'Uit een recente peiling van de ANWB onder 2100 mensen blijkt dat circa 27 procent van de ondervraagden denkt straks vaker met de fiets naar o.a. het werk te gaan.  Bovendien stelt het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid dat nieuwe gewoonten zoals het vaker op de fiets stappen ook op langere termijn effect kan hebben op ons reisgedrag.'

Blijvende verandering

Jacqueline Solleveld, die namens bbA het College van B. en W. hierover vragen gaat stellen zegt:  'Het kennisinstituut meent dat hoe langer de crisis duurt en de beperkingen aanhouden hoe groter de kans bestaat dat de verandering blijvend is.' Het toenemend aantal fietsen in het algemeen maar ook het sterk toenemend aantal elektrische fietsen als mede de adviezen van de ANWB zijn dan ook voor bbA de reden om vragen te stellen.

Verbeteringen noodzakelijk

Solleveld vindt dat er aan de fietspaden in Amstelveen nog wel wat te verbeteren is: ‘Wij willen weten of het College in kaart heeft waar de knelpunten zitten in ons fietsennetwerk en of  het College bereid is om de lopende fietspaden-projecten  opnieuw te beoordelen¸ waarbij te denken valt aan onder andere het Kazernepad. Daarnaast willen we weten of het College bereid is om te onderzoeken of voor de korte termijn het aanleggen van ‘pop-up’ fietspaden op cruciale plekken een mogelijkheid biedt om meer ruimte te creëren voor de fietsers.   


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.