De Urbanuskerk.

Bussluis bij Urbanuskerk: doorgaand autoverkeer uit Bovenkerk geweerd

Amstelveen – Gemeente Amstelveen is voornemens een bussluis aan te leggen ter hoogte van de Urbanuskerk in Bovenkerk, om doorgaand autoverkeer te weren op de route Noorddammerlaan/Legmeerdijk. Om sluipverkeer door Bovenkerk te voorkomen ligt er bovendien een plan klaar om eenrichtingsverkeer in diverse Bovenkerkse straten door te voeren.

De bussluis is volgens de gemeente een wens van een meerderheid van bewoners in Bovenkerk, zo is gebleken uit diverse bewonersbijeenkomsten. De bussluis is gepland pal voor de Urbanuskerk aan de zijde van de Noorddammerlaan ter hoogte van horecagelegenheid Silversant (zie kaartje).

knip-silversant (1).jpg

De Noordammerlaan-Legmeerdijk staat te boek als verkeersonveilig doordat deze smal is en er veel verkeer doorheen gaat: de gemeente ziet daarom liever dat doorgaand verkeer de route Bovenkerkerkerweg-Beneluxbaan, om Bovenkerk heen,  neemt. 

Eenrichtinsgsverkeer in Bovenkerkse straten

Hoewel een meerderheid van de bewoners een bussluis zou wensen, houdt het plan om eenrichtingsverkeer in diverse Bovenkerkse straten door te voeren (om sluipverkeer te voorkomen) de Bovenkenkerkse gemoederen flink bezig.

Het voorstel van de gemeente is om in (gedeelten van) de Noordammerweg, de Pastoor J.W. Brouwerslaan, de Bosboom Toussaintlaan en de Pieter Langendijklaan éénrichtingsverkeer in te stellen, met uitzondering van (brom-)fietsers. 

eenrichtingverkeer-Bovenkerk.jpg

Dat zou tegen de wensen zijn van diverse bewoners, die daardoor moeilijker hun straat in of uit kunnen en in sommige gevallen flink moeten omrijden om voor de deur te komen. De gemeente is voornemens in september een extra bewonersavond te houden over de maatregelen. De gemeente zou eind dit jaar willen starten met de aanleg van de bussluis. Tot dusver is nog geen definitief verkeersbesluit genomen.

Update klik hier: bussluis Salamander zou weg moeten


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.