De Urbanuskerk.

Bussluis bij Urbanuskerk: doorgaand autoverkeer uit Bovenkerk geweerd

Amstelveen – Gemeente Amstelveen is voornemens een bussluis aan te leggen ter hoogte van de Urbanuskerk in Bovenkerk, om doorgaand autoverkeer te weren op de route Noorddammerlaan/Legmeerdijk. Om sluipverkeer door Bovenkerk te voorkomen ligt er bovendien een plan klaar om eenrichtingsverkeer in diverse Bovenkerkse straten door te voeren.

De bussluis is volgens de gemeente een wens van een meerderheid van bewoners in Bovenkerk, zo is gebleken uit diverse bewonersbijeenkomsten. De bussluis is gepland pal voor de Urbanuskerk aan de zijde van de Noorddammerlaan ter hoogte van horecagelegenheid Silversant (zie kaartje).

knip-silversant (1).jpg

De Noordammerlaan-Legmeerdijk staat te boek als verkeersonveilig doordat deze smal is en er veel verkeer doorheen gaat: de gemeente ziet daarom liever dat doorgaand verkeer de route Bovenkerkerkerweg-Beneluxbaan, om Bovenkerk heen,  neemt. 

Eenrichtinsgsverkeer in Bovenkerkse straten

Hoewel een meerderheid van de bewoners een bussluis zou wensen, houdt het plan om eenrichtingsverkeer in diverse Bovenkerkse straten door te voeren (om sluipverkeer te voorkomen) de Bovenkenkerkse gemoederen flink bezig.

Het voorstel van de gemeente is om in (gedeelten van) de Noordammerweg, de Pastoor J.W. Brouwerslaan, de Bosboom Toussaintlaan en de Pieter Langendijklaan éénrichtingsverkeer in te stellen, met uitzondering van (brom-)fietsers. 

eenrichtingverkeer-Bovenkerk.jpg

Dat zou tegen de wensen zijn van diverse bewoners, die daardoor moeilijker hun straat in of uit kunnen en in sommige gevallen flink moeten omrijden om voor de deur te komen. De gemeente is voornemens in september een extra bewonersavond te houden over de maatregelen. De gemeente zou eind dit jaar willen starten met de aanleg van de bussluis. Tot dusver is nog geen definitief verkeersbesluit genomen.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.