De Urbanuskerk.

Bussluis bij Urbanuskerk: doorgaand autoverkeer uit Bovenkerk geweerd

Amstelveen – Gemeente Amstelveen is voornemens een bussluis aan te leggen ter hoogte van de Urbanuskerk in Bovenkerk, om doorgaand autoverkeer te weren op de route Noorddammerlaan/Legmeerdijk. Om sluipverkeer door Bovenkerk te voorkomen ligt er bovendien een plan klaar om eenrichtingsverkeer in diverse Bovenkerkse straten door te voeren.

De bussluis is volgens de gemeente een wens van een meerderheid van bewoners in Bovenkerk, zo is gebleken uit diverse bewonersbijeenkomsten. De bussluis is gepland pal voor de Urbanuskerk aan de zijde van de Noorddammerlaan ter hoogte van horecagelegenheid Silversant (zie kaartje).

knip-silversant (1).jpg

De Noordammerlaan-Legmeerdijk staat te boek als verkeersonveilig doordat deze smal is en er veel verkeer doorheen gaat: de gemeente ziet daarom liever dat doorgaand verkeer de route Bovenkerkerkerweg-Beneluxbaan, om Bovenkerk heen,  neemt. 

Eenrichtinsgsverkeer in Bovenkerkse straten

Hoewel een meerderheid van de bewoners een bussluis zou wensen, houdt het plan om eenrichtingsverkeer in diverse Bovenkerkse straten door te voeren (om sluipverkeer te voorkomen) de Bovenkenkerkse gemoederen flink bezig.

Het voorstel van de gemeente is om in (gedeelten van) de Noordammerweg, de Pastoor J.W. Brouwerslaan, de Bosboom Toussaintlaan en de Pieter Langendijklaan éénrichtingsverkeer in te stellen, met uitzondering van (brom-)fietsers. 

eenrichtingverkeer-Bovenkerk.jpg

Dat zou tegen de wensen zijn van diverse bewoners, die daardoor moeilijker hun straat in of uit kunnen en in sommige gevallen flink moeten omrijden om voor de deur te komen. De gemeente is voornemens in september een extra bewonersavond te houden over de maatregelen. De gemeente zou eind dit jaar willen starten met de aanleg van de bussluis. Tot dusver is nog geen definitief verkeersbesluit genomen.

Update klik hier: bussluis Salamander zou weg moeten


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:38

Amstelveen schudt slaapstad-imago af: trendy & hip

Amstelveen - Amstelveen lijkt het imago van saaie slaapstad behoorlijk te hebben afgeschud. De Telegraaf meldt in een paginagroot lifestyleartikel in de zaterdagkrant dat Amstelveen tegenwoordig als trendy gekwalificeerd kan worden, mede door een eerdere notering in het trendy platform USE-IT EUROPE.

Algemeen gisteren 10:00

Ketting kledingruil nu ook in Amstelveen

Amstelveen - Gratis nieuwe outfits, mensen in de buurt leren kennen én kledingverspilling tegengaan. Dat zijn de ingrediënten van de ‘Ketting Kledingruil’. De 21-jarige Denise Abbel kwam dit initiatief tegen en werd direct enthousiast. ‘Het is echt een win-win-win situatie en tot mijn grote verbazing bestond dit nog niet in Amstelveen.’ Een interview met deze ondernemende jongedame die graag uitlegt hoe je mee kunt doen.