Yaron van Koningsveld, lijsttrekker BVNL Amstelveen

BVNL Amstelveen gruwt van opstelling gemeenteraad rond mogelijke herinvoering coronatoegangsbewijs

Amstelveen - De politieke partij BVNL Amstelveen gruwt ervan dat alle (andere) partijen in de Amstelveense gemeenteraad vinden dat het coronatoegangsbewijs moet worden ingevoerd als dat zou worden opgelegd vanuit Den Haag.

'Hoewel veel partijen de wens hebben uitgesproken dat er nooit meer sprake zal zijn van een lockdown, geven deze tegelijkertijd aan dat ‘Den Haag’ leidend is en dat er geluisterd zal worden naar hun eisenpakket,' zegt fractievoorzitter Yaron van Koningsveld in een persbericht.

Gruw

'Alle partijen in Amstelveen geven aan, behalve BVNL, dat het coronatoegangsbewijs weer wordt ingevoerd als ‘Den Haag’ daarom vraagt. BVNL gruwt van deze redenering en staat pal voor het Amstelveens bedrijfsleven, de Amstelveense jeugd en voor elke Amstelveense burger. Iets wat de andere partijen kennelijk niet van plan zijn te doen,' aldus Van Koninsgveld.

Nooit meer

BVNL Amstelveen diende op 13 juli al een motie in, die er in het kort op neer komt dat het college van B&W in Amstelveen wordt gevraagd om nooit meer gebruik te maken van een lockdown of een coronatoegangsbewijs. Alleen BVNL Amstelveen stemde voor die motie, tot teleurstelling van Van Koningsveld.

Juridisch mogelijk

Het is volgens BVNL juridisch mogelijk om bedrijven open te houden zonder dat het coronatoegangsbewijs wordt getoond: 'BOA’s mogen bijvoorbeeld alleen checken of mensen hun telefoon laten zien. Niet of er gebruik wordt gemaakt van een daadwerkelijk coronatoegangsbewijs. Elke willekeurige foto (bijvoorbeeld van een huisdier) kan getoond worden en is genoeg om entree te krijgen. Het is daarom jammer dat de gemeenteraad tegen de motie heeft gestemd.'

Bedenken

BVNL blijft herhalen fel tegenstander te zijn van lockdowns en ctb's, omdat het bewezen ineffectieve zetten zijn die enkel uitsluiting van mensen en tweedeling van de maatschappij bewerkstelligen. BVNL hoopt dat het college van B&W én de leden van de gemeenteraad zich alsnog  bedenken en dat er in Amstelveen nooit meer sprake zal zijn van een lockdown en nooit meer van het coronatoegangsbewijs.

Politiek Amstelveen: hoe zit dat?

BVNL Amstelveen is een kleine oppositiepartij en heeft 1 zetel in de Amstelveense gemeenteraad. De partij deed in 2022 voor het eerst mee met de verkiezingen in Amstelveen en is daarmee nieuwkomer. De gemeenteraad van Amstelveen telt in totaal 37 zetels, onderverdeeld over twaalf partijen. 

De coalitie 2022-2026 bestaat uit vier partijen, te weten: VVD (8 zetels), D66: (7 zetels), PvdA (3 zetels) en Goed voor Amstelveen (2 zetels). In de oppositie 8 partijen, te weten: Burgerbelangen Amstelveen (5 zetels), GroenLinks (4 zetels), Actief voor Amstelveen (2 zetels), Socialistische Partij (2 zetels), CDA (1 zetel), 50PLus (1 zetel), BVNL (1 zetel), ChristenUnie (1 zetel).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.