VLN Nieuws

BVNL projecteert verkiezingsteksten op Amstelveense hoteltoren

Amstelveen - BVNL Amstelveen, dat dit jaar voor het eerst meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen, heeft maandagavond in het kader van de verkiezingscampagne korte tijd teksten op een hoteltoren in de wijk Kronenburg geprojecteerd.

'Dit hadden ook woningen kunnen zijn' was een van de teksten die op het hotel werd geprojecteerd. Bij de bliksem-actie vanavond waren de kandidaat-raadsleden van BVNL aanwezig; de actie was niet vooraf overlegd met Ibis.

BVNL pleit onder andere voor meer jongerenwoningen in de gemeente. Overigens is permanente woningbouw op de locatie van het betreffende hotel niet toegestaan in verband met de Schiphol-contouren (Luchthaven Indelings Besluit).

BVNL Amstelveen geeft aan de tekstprojectie - een vorm van guerilla-marketing -  de komende periode op meer gebouwen in Amstelveen te gaan uitvoeren. De partij presenteerde vorige week het verkiezingsprogramma en profileert zich als klassiek liberale partij die staat voor ‘Vrijheid van handelen, vrijheid van ondernemen en vrijheid van meningsuiting.’ De partij geeft aan economisch gezien (gematigd) rechts te zijn en profileert zich als 'de grootste pleitbezorger van de (MKB-)ondernemer in Nederland.'


Meer nieuws

Politiek 30 nov. 2023 17:17

VVD Amstelveen keert zich tegen lokaal vuurwerkverbod: 'geen draagvlak voor'

Amstelveen - De Amstelveense VVD heeft zich gisteren in de raadsvergadering nadrukkelijk uitgesproken tegen het GroenLinks-voorstel om per direct het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling in Amstelveen te verbieden. Volgens de partij is er voor een dergelijk lokaal verbod onvoldoende draagvlak, lost het de problemen niet op en is het bovendien niet handhaafbaar.

Politiek 30 nov. 2023 13:43

Burgerbelangen Amstelveen uit zorgen over bodemvervuiling Amsterdamse bos

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) maakt zich grote zorgen over de grondkwaliteit van het Amsterdamse Bos. Dit naar aanleiding van de recente onderzoeksreportage van AT5, die veel stof deed opwaaien. Namens de bbA-fractie stelt raadslid Dave Offenbach nu dat (Amstelveense) burgers zich zorgen maken over de veiligheid en de gezondheidsrisico’s die men in het Bos kan lopen. 

Politiek 30 nov. 2023 11:29

Vuurwerkverbod Amstelveen Oud & Nieuw voor dit jaar van de baan

Amstelveen - Een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk rond Oud & Nieuw in Amstelveen is voor dit jaar van de baan. GroenLinks Amstelveen pleitte daarvoor, maar trok het voorstel (amendement) daartoe gisterenavond weer in, nadat bleek dat er geen meerderheid voor de plannen was.