VLN Nieuws

BVNL projecteert verkiezingsteksten op Amstelveense hoteltoren

Amstelveen - BVNL Amstelveen, dat dit jaar voor het eerst meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen, heeft maandagavond in het kader van de verkiezingscampagne korte tijd teksten op een hoteltoren in de wijk Kronenburg geprojecteerd.

'Dit hadden ook woningen kunnen zijn' was een van de teksten die op het hotel werd geprojecteerd. Bij de bliksem-actie vanavond waren de kandidaat-raadsleden van BVNL aanwezig; de actie was niet vooraf overlegd met Ibis.

BVNL pleit onder andere voor meer jongerenwoningen in de gemeente. Overigens is permanente woningbouw op de locatie van het betreffende hotel niet toegestaan in verband met de Schiphol-contouren (Luchthaven Indelings Besluit).

BVNL Amstelveen geeft aan de tekstprojectie - een vorm van guerilla-marketing -  de komende periode op meer gebouwen in Amstelveen te gaan uitvoeren. De partij presenteerde vorige week het verkiezingsprogramma en profileert zich als klassiek liberale partij die staat voor ‘Vrijheid van handelen, vrijheid van ondernemen en vrijheid van meningsuiting.’ De partij geeft aan economisch gezien (gematigd) rechts te zijn en profileert zich als 'de grootste pleitbezorger van de (MKB-)ondernemer in Nederland.'


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.