Jaap Buijs van Café The Pub

Café The Pub: 'Regio wordt meegezogen met corona-maatregelen Amsterdam'

Amstelveen - Jaap Buijs, eigenaar van het beroemde Amstelveense café The Pub aan de Lindenlaan, voelt zich met de vanavond door het kabinet aangekondigde nieuwe corona-maatregelen voor de horeca, vooral meegezogen door de situatie in Amsterdam.

Buijs stelt dat de situatie in zijn Amstelveense (nacht-)café heel anders is dan in het drukke Amsterdam, maar toch moet hij ook vanaf komende zondag zijn openingstijden aanpassen, omdat Amstelveen nu eenmaal onderdeel uitmaakt van de regio Amsterdam-Amstelland.

'We krijgen dezelfde maatregelen als in Amsterdam, terwijl de corona-cijfers hier heel anders zijn. We hebben hier veel vaste gasten die heel goed rekening houden met elkaar. We begonnen net weer een beetje op te krabbelen en konden onze reguliere openinsgtijden hanteren, maar vanaf komende zondag gaan de deuren weer eerder dicht', zegt hij. 'Dat betekent omzetverlies en ik moet ook weer in gesprek met mijn personeel en medewerkers  om daar een mouw aan te passen, want die wil ik natuurlijk niet kwijt', aldus Buijs.

Buijs maakt zich ook zorgen om horeca-collega' s in de regio, nu er niet meer dan 50 mensen mogen komen. 'Wat moeten horeca-ondernemers in Aalsmeer wel niet vinden, dat is helemaal onvergelijkbaar met Amsterdam,' zegt Buijs, die niet blij is met weer 'opnieuw regeltjes' waarmee hij de zo belangrijke omzet weer zal zien teruglopen. Buijs maakt zich zorgen om de slag die de regionale horeca met de maatregelen wordt toegebracht.

The Pub, dat een regiofunctie vervult voor met name het zuidelijke gebied van Amstelveen en Amstelland, is tot laat (03.00 uur) open, maar kan daar vanaf zondag weer een streep door zetten.

Buijs uitte ook zijn onvrede tegenover NH Nieuws, waar ook regionaal horecavoorzitter Daan Kroone zijn zorgen uitsprak.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.