De gemeente waarschuwt met tekstkarren dat inbrekers altijd op de loer liggen.

'Chileense inbrekersbende rooft Amstelveen leeg'

Amstelveen - Burgemeester Bas Eenhoorn verklaart vandaag tegenover het AD dat een Chileense bende, die speciaal wordt ingevlogen, verantwoordelijk is voor een groot aantal inbraken in Amstelveen.

Een ware inbraakgolf trok vorig jaar over Amstelveen met name in de donkere maanden, zoals AmstelveenZ eerder in diverse maandelijkse overzichten meldde.

Openbaar Vervoer

Eenhoorn stelt tegenover het AD dat het om professionele groepen gaat, die vanaf Schiphol met het Openbaar Vervoer Amstelveen intrekken om hun slag te slaan. Eenhoorn meldt dat de zaak in onderzoek is en dat er nog veel onduidelijkheden zijn, maar spreekt van een zorgelijke ontwikkeling.

Lees hier het artikel van het AD.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.

Algemeen gisteren 10:35

Amstelveen start bomenkwekerij voor kinderen: de Kinderbomenbank

Amstelveen – Een kwekerij waar basisschoolkinderen onder begeleiding van de gemeente bijna 900 bomen gaan kweken, die over een aantal jaar elders in de stad worden aangeplant. Amstelveen beleefde gisteren een primeur met de start van de eerste Kinderbomenbank van Nederland.  

Corona Amstelveen 22 okt. 2020 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen 22 okt. 2020 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.